Dobânzi de până la 4,75% pentru persoanele fizice care investesc în titluri de stat

Miercuri, 01 Iulie 2020
129
Începând din data de 1 iulie 2020, persoanele fizice pot investi în patru noi emisiuni de titluri de stat, în cadrul Programului Tezaur. Titlurile au scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani, cu dobânzi de 3,5%, 4%, 4,25% și 4,75%. Aceste emisiuni de titluri reprezintă o variantă de economisire avantajoasă pentru români.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

- între 1 - 31 iulie de la unitățile Trezoreriei Statului;

- între 1 - 29 iulie prin Compania Națională Poșta Română, pentru mediul rural;

- între 1 - 30 iulie, pentru mediul urban, prin Compania Națională Poșta Română.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat lansate începând cu data de 1 iulie 2020 sunt în forma dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2020, iar maturitățile pentru fiecare emisiune vor fi stabilite în funcție de interesul manifestat de investitori.

Alternativa de economisire a Ministerului Finanțelor Publice se bucură de un interes crescut al românilor, având în vedere că veniturile provenite din dobânzi sunt neimpozabile. Pagina a fost generata in 0.2469 secunde