Distrugătorul american USS Porter, în misiune în Marea Neagră

179
Distrugătorul american USS Porter, în misiune în Marea Neagră - ussporter32111700-1565354139.jpg

Articole recomandate

Distrugătorul USS Porter din Flota a 6-a a Statelor Unite a fost trimis vineri într-o misiune în Marea Neagră, pentru a contribui la stabilitatea maritimă și a dovedi sprijinul american pentru aliații din NATO și partenerii regionali, a anunțat forța navală a SUA pentru Europa și Africa.


Distrugătorul din clasa Arleigh Burke este a șasea navă militară americană care intră anul acesta în Marea Neagră. El a fost precedat de USS Carney, care a participat în iulie la exercițiul naval americano-ucrainean Sea Breeze 2019, alături de nave militare din 19 țări, inclusiv România.

"Operațiunile pe care le efectuăm în Marea Neagră alături de aliații și partenerii noștri mențin relațiile strânse necesare pentru stabilitatea regională", a declarat viceamiralul Lisa M. Franchetti, comandantul Flotei a 6-a. "Flexibilitatea inerentă a DDG (distrugătoare cu rachete ghidate - n. red.) din forțele noastre navale desfășurate avansat ne permite să furnizăm o apărare credibilă și să ne asigurăm că suntem în postura corespunzătoare pentru a sprijini operațiunile noastre globale", a adăugat ea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5261 secunde