Din vară, automobiliștii vor face doar 12 ore până în Turcia

1599
Din vară, automobiliștii vor face doar 12 ore până în Turcia - audacia08copy-1332262457.jpg

De la inaugurarea pe 20 noiembrie 2011 și până în prezent, pe linia de navigație ro-ro Pendik - Constanța au fost transportate circa 1.500 de autocamioane cu marfă în ambele sensuri, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Marian Ionescu, directorul Societății Comerciale de Transport Maritim și de Coastă "C.F.R. Ferry-Boat".

"Traficul este în continuă creștere și, de la o lună la alta, numărul truck-urilor transportate este cu 5 - 10% mai mare" - a afirmat Ionescu. Trebuie precizat faptul că firma feroviară românească este proprietara terminalului din portul Constanța Sud, în care acostează navele ro-ro.
Compania de shipping U.N. Ro-Ro Ýțletmeleri A.Ț., cea care a pus bazele liniei de navigație spre Constanța, intenționează să extindă serviciile. Pe viitor, odată cu autovehiculele de marfă vor putea fi transportate autoturisme și pasageri.
"Se fac eforturi ca, până la începerea verii, să se asigure și acest tip de serviciu. Împreună cu Poliția de Frontieră și Vama, reprezentanții liniei pun la punct logistica necesară" - a precizat Marian Ionescu.
Ruta Pendik - Constanța este servită de "Audacia", o navă ro-ro și de pasageri, sub pavilion italian, construită în 2007. Aceasta are lungimea de 200 metri, lățimea de 33 metri, capacitatea de 8.500 tdw și atinge o viteză medie de 18,9 noduri. Nava dispune de cabine pentru 300 de pasageri și poate lua la bord 160 truck-uri.
Introducerea transportului de pasageri și autoturisme pe ruta Pendik - Constanța va impulsiona schimburile de turiști dintre România și Turcia. Linia de navigație prezintă un avantaj cert: călătoria durează doar 12 ore. Rămâne de văzut dacă și prețul ei va fi atractiv. Evident, tarifele vor fi mult mai mici decât cele practicate la truck-uri.
La această oră, pentru un semi-trailer, biletul dus-întors este de 725 euro, pentru o unitatea auto completă - 875 euro, iar pentru un vehicul lung - 975 euro. La transportul într-o singură direcție, tarifele sunt între 400 și 585 de euro, în funcție de mărimea truck-ului și de sensul de navigație. Compania de shipping oferă rabaturi la rezervările on-line, iar la fiecare trei bilete plătite de un client asigură un bilet de transport bonus.
În această perioadă, "Audacia" circulă după următorul program: plecare din Pendik spre Constanța, în zilele de miercuri, vineri și duminică; plecare din Constanța spre, Pendik, în zilele de marți, joi și sâmbătă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Februarie 2012
Stire din Actual : Cutremur de magnitudine 4 în Turcia
Pagina a fost generata in 1.3317 secunde