Dezbatere europeană privind marile probleme ale comerțului internațional

97
Dezbatere europeană privind marile probleme ale comerțului internațional - dezbatereeuropeanaprivindmarilep-1604946140.jpg

Articole de la același autor

Luni, 9 noiembrie 2020, în format videoconferință, s-a desfășurat reuniunea informală a Consiliului Afaceri Externe – Comerț, organizată de președinția germană a Consiliului UE. România a fost reprezentată de Dan Dragoș Drăgan – secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei și Diana Alexandra Codău - directorul general al Direcției Generale Comerț Exterior.

La reuniune au participat miniștrii responsabili pentru comerț din statele membre UE, alături de comisarul european pentru comerț Valdis Dombrovskis.

Discuțiile au atins următoarele teme: procesul de revizuire a politicii comerciale și de investiții a UE, perspective privind Organizația Mondială a Comerțului, relațiile comerciale dintre UE și SUA, respectiv UE și China, în special Acordul cuprinzător privind investițiile UE-China. A fost abordat totodată subiectul măsurilor de salvgardare la oțel adoptate de UE.

Oficialul român a subliniat necesitatea continuării eforturilor de angajare a SUA într-un dialog bilateral și multilateral constructiv, pentru a răspunde unor provocări globale precum reformarea Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), dar și pentru a identifica soluții agreate la diferendele comerciale existente între UE și SUA (dosarul aeronavelor civile de mari dimensiuni Boeing și Airbus).

România a apreciat nevoia avansării pregătirilor pentru cea de-a 12-a Conferință Ministerială a OMC, cu scopul înregistrării de progrese majore în domenii precum comerțul electronic, sănătatea și dezvoltarea durabilă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Octombrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 18 Septembrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.327 secunde