Dezastru pentru ferma de porci Gropeni. Proprietarul trebuie să ucidă 16.000 de animale

176
Dezastru pentru ferma de porci Gropeni. Proprietarul trebuie să ucidă 16.000 de animale - pesta2-1568301167.jpg

Articole recomandate

Afacerea unui crescător de porci din România este distrusă pentru a doua oară într-un an de pesta porcină.


Virusul a lovit din nou ferma din Brăila care a fost, până anul trecut, cea mai mare crescătorie de porci din Europa.


Administratorii fermei abia reușiseră să repopuleze adăposturile cu aproape 20 de capete, dar acum sunt nevoiți să ucidă alte 16.000 de animale.


Reprezentanții fermei de la Gropeni au omorât, începând de miercuri, aproape 3000 de porci și vor continua să îi gazeze pe toți cei 16.000 din adăpostul în care a fost identificat iarăși virusul pestei porcine africane.


Vor mai rămâne, într-o altă unitate, cu doar 3.000 de scroafe reproducătoare și spera că acest efectiv să se înmulțească astfel încât afacerea să poată fi continuată.


Pe de altă parte, inspectorii DSV urmează să facă toate verificările pentru a vedea dacă proprietarul a respectat normele legale care să îi permită să fie despăgubit pentru porcii uciși în aceste zile. În condițiile în care, anul trecut, a fost nevoit să își omoare 140.000 de porci, aproape jumătate din numărul suinelor eutanasiate preventiv în toată țara, proprietarul fermei de la Gropeni este, până acum, și beneficiarul celei mai mari despăgubiri acordate prin Ministerul Agriculturii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8265 secunde