Delegație britanică la Ministerul Finanțelor Publice și CCIR

186
Delegație britanică la Ministerul Finanțelor Publice și CCIR - delegatiebritanicalaministerulfi-1614972192.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, s-a întâlnit cu Greg Hands - ministrul de stat pentru politici comerciale în Departamentul Internațional de Comerț al Marii Britanii, care împreună cu echipa sa se află în București. Delegația britanică a venit în țara noastră pentru a purta discuții cu oficiali ai statului și reprezentanți ai mediului de afaceri despre viitoarea cooperare și consolidarea relațiilor comerciale dintre Marea Britanie și România, în condițiile post-Brexit.

În aceeași zi, Greg Hands s-a întâlnit cu Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a României. „Solicitarea Guvernului Marii Britanii de a avea o întrevedere cu conducerea CCIR certifică pe de o parte faptul că suntem cea mai reprezentativă organizație în ceea ce privește promovarea intereselor mediului de afaceri din România, iar pe de altă parte este un răspuns direct al eforturilor depuse de CCIR în ceea ce privește informarea corectă și rapidă a oamenilor de afaceri cu privire la BREXIT, campanie începută încă din 2016, imediat după aflarea rezultatului referendumului asupra menținerii Regatului Unit în UE. De altfel, CCIR este singura entitate neguvernamentală aleasă să facă parte din comitetul interministerial de coordonare și de pregătire a mediului de afaceri pentru Brexit”, a declarat Mihai Daraban.

În cadrul întâlnirii, președintele CCIR a vorbit despre oportunitățile de dezvoltare a schimburilor comerciale dintre cele două state: „Un segment cu un mare potențial de dezvoltare este cel al transporturilor maritime, domeniu în care Marea Britanie excelează. Portul Constanța oferă pe de o parte facilități în plus față de alte porturi din Europa, iar pe de altă parte beneficiază de legătura directă cu fluviul Dunărea, ceea ce înseamnă o dezvoltare a schimburilor comerciale și cu țările riverane”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.62 secunde