Începând cu 1 ianuarie 2018

Declarațiile fiscale se vor depune exclusiv în formă electronică

486
Declarațiile fiscale se vor depune exclusiv în formă electronică - declaratii-1513864440.jpg

Articole recomandate

Declarațiile fiscale cu privire la obligațiile fiscale aferente lunii ianuarie 2018 se vor transmite obligatoriu, prin internet, în format electronic, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), remis joi, Agerpres.

Conform sursei citate, transmiterea declarațiilor fiscale prin mijloace electronice conferă avantaje, precum economisirea timpului, cheltuielile cu deplasarea și consumabilele necesare tipăririi, contribuind astfel la protecția mediului înconjurător.

Declarațiile fiscale care se vor transmite obligatoriu electronic sunt: 100 "Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat"; 101 "Declarație privind impozitul pe profit"; 120 "Decont privind accizele"; 205 "Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă, veniturile din jocuri de noroc și câștigurile/pierderile din investiții, pe beneficiari de venit"; 207 "Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenți"; 208 "Declarație informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal"; 300 "Decont de taxă pe valoarea adaugată"; 301 "Decont special de taxă pe valoarea adău-gată"; 307 "Declarație privind sumele rezultate din ajustarea/corecția ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adaugată"; 311 "Declarație privind taxa pe valoarea adaugată colectată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit.a) -e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal"; 390 VIES "Declarație recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare"; 394 "Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele înregistrate în scopuri de TVA"; 710 "Declarație rectificativă".

ANAF precizează că declarațiile menționate se completează/validează cu ajutorul programelor de asistență disponibile gratuit pe site-ul instituției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Construiți pușcării pentru datornici!
Miercuri, 06 Decembrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 27 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Ce rău v-a făcut Guvernul Tudose?
Pagina a fost generata in 1.4499 secunde