De luni poți recupera o parte din taxa auto. Află cum

1821
De luni poți recupera o parte din taxa auto. Află cum - masinitrafic22-1326385966.jpg
Începând de luni, constănțenii care au plătit taxă de poluare după 1 iulie 2008, iar cuantumul acesteia este mai mare decât cea rezultată din aplicarea legislației în vigoare, pot depune solicitări pentru recuperarea diferenței. Astfel, persoanele fizice trebuie să se adrese Direcției Generale a Finanțelor Publice Constanța, la sediul de pe Str. Intrarea Tulcei nr. 4, iar persoanele juridice, la sediul de pe B-dul Mamaia, nr. 196. Proprietarii trebuie să completeze un formular de restituire pe care îl vor găsi la aceste sedii, să aducă documentul doveditor al plății taxei de poluare (chitanță fiscală sau ordin de plată și extras de cont), copia cărții de identitate a vehiculului și copia certificatului de înmatriculare, împreună cu prezentarea în original a acestora.

Potrivit președintelui Administrației Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu, pentru că toate informațiile sunt reținute în baza de date, dacă un posesor de mașină nu mai are copia după chitanța primită când a achitat taxa de înmatriculare, atunci se poate adresa organului fiscal unde a achitat această taxă și se eliberează o copie după documentul de plată.

Ministrul Mediului, László Borbély, a mai precizat că sumele pentru restituire sunt prevăzute în bugetul Fondului pentru Mediu. Câte persoane vor cere returnarea diferenței? Rămâne de văzut, însă autoritățile spun că suma nu va depăși 200 milioane de lei.

Constănțenii interesați să vadă dacă au de recuperat bani ca diferență au la dispoziție, începând de vineri, pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, formula de calcul prevăzută de lege, care va fi utilizată și de organele fiscale.

Restituirea banilor se va face în interval de 45 de zile de la depunerea cererii, printr-un cont indicat de solicitant sau prin direcțiile financiare. Conform Codului de Procedură Fiscală, în situațiile în care sunt necesare informații suplimentare, acest termen este prelungit cu perioada cuprinsă între data solicitării și data primirii informațiilor solicitate.

Intră AICI pentru a consulta și descărca formularul de restituire.

* * *

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri normele metodologice de aplicare a Legii privind taxa pe emisiile poluante provenite de la autovehicule, lege care a intrat în vigoare pe 10 ianuarie. Noua taxă se aplică însă numai mașinilor care se înmatriculează începând din 13 ianuarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012
Stire din Fun : Autostopistul  și mașina bântuită
Pagina a fost generata in 0.3506 secunde