De ce este medierea importantă pentru oamenii de afaceri

114

Articole de la același autor

De la începutul lunii septembrie, în cadrul Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța (PIMM) funcționează un birou de mediere, ce are ca scop rezolvarea conflictelor într-un mod profesional, rapid, confidențial și economic, după cum spun reprezentanții acestuia. 

De ce este, însă, atât de importantă medierea în afaceri? Pe scurt: costuri scăzute, confidențialitate, păstrarea imaginii, timp redus pentru soluționarea proceselor și obținerea de soluții pe care să le găsească satisfăcătoare toate părțile implicate.

"Medierea este foarte importantă pentru oamenii de afaceri, pentru că imaginea contează foarte mult. Evitarea litigiilor publice din instanță și rezolvarea neînțelegerilor într-un birou, față în față, prin alegerea soluției împreună cu adversarul care până mai ieri a fost partener de afaceri nu poate decât să păstreze imaginea", spun reprezentanții PIMM Constanța.

Potrivit acestora, prin mediere o dispută se poate rezolva chiar în mai puțin de 2 - 3 luni. Cu sprijinul mediatorului se pot găsi soluțiile cele mai bune pentru ambele părți, astfel încât fiecare să câștige cât mai mult posibil din conflict.

"Medierea poate dura între 3 și 30 ore pe parcursul mai multor zile, iar momentul ședințelor este stabilit de părți. Sunt cazuri când părțile vor să finalizeze totul într-o singură zi. Ca și în afaceri, totul este posibil! În acest caz, medierea poate dura 10 - 15 ore, dar, la sfârșitul zilei, soluția este agreată de părți. Ședințele de mediere se desfășoară într-un cadru mai puțin oficial, fără multe reguli, fără constrângeri și sancțiuni pentru nerespectarea acestora", au mai explicat reprezentanții PIMM Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2863 secunde