Darea în plată vine cu modificări. Debitorii, scutiți de plata impozitului pe transferul de proprietate

141
Darea în plată vine cu modificări. Debitorii, scutiți de plata impozitului pe transferul de proprietate - dareainplata-1465480082.jpg

Articole recomandate

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) lucrează la un proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea Codului Fiscal astfel încât debitorii care apelează la darea în plată să fie scutiți de impozitul aferent transferului de proprietate, însă doar la prima dare în plată, a anunțat, joi, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

"Subiectul este încă în discuții la MFP. În acest moment lucrăm la o versiune în care să avem o excepție pe o proprietate supusă regimului de dare în plată. Ne-am întâlnit ieri cu reprezentanții notarilor și cu ai Parlamentului care au lucrat la această lege. Suntem în faza în care încercăm să identificăm toate cazurile și să le surprindem în mod corect în această modificare, astfel încât să se poată implementa, să nu ne lovim și de alte probleme. Trebuie să găsim un mecanism simplu. Căutăm formule ca legea să iasă clară, dar principiul acesta este, să exceptăm de la această taxă pe tranzacție o proprietate dată în plată", a explicat Dragu.

Potrivit acesteia, se ia în calcul aplicarea scutirii pentru o singură locuință, și nu o triere a beneficiarilor în funcție de tranșe de venit sau alte criterii, pentru că astfel actul normativ ar fi greu de implementat.

Ministrul Finanțelor a precizat că se analizează și cazul celor care au fost deja executați silit și figurează cu datorii la stat în contul impozitului datorat pentru transferul de proprietate de la momentul executării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2665 secunde