Daea: Străinii nu dețin 40% din terenurile agricole, legislația va fi modificată

223
Daea: Străinii nu dețin 40% din terenurile agricole, legislația va fi modificată - teren-1539750921.jpg

Articole recomandate

Legea vânzării terenurilor va fi modificată, în sensul că va ușura accesul cumpărătorului român la acestea, a anunțat marți, la TVR, ministrul Agriculturii Petre Daea, care susține că străinii dețin mai puțin teren agricol decât indică studiile.


Ministrul a spus că legea se află în procedură parlamentară, la Camera Deputaților, care este cameră decizională, și că modificarea legii a fost o decizie politică, care îi aparține liderului PSD Liviu Dragnea.


Daea a precizat că prețurile terenurilor agricole variază între 2.000 de euro/ha și 60.000 de euro/ha. Prețul de 60.000 de euro este valabil pentru comuna Matca din județul Galați, o zonă în care sunt mulți cultivatori de legume.


Ministrul a infirmat datele unui studiu realizat recent pentru parlamentarii europeni, care arată că cetățenii străini controlează circa 40% din terenul arabil al României și a spus că în curând va prezenta cifrele reale.


Studiul invocat definește fenomenul vânzării terenurilor drept alarmant, pentru că are efecte negative și asupra agriculturii, cât și asupra satelor și forței de muncă.


Conform studiului, care nu a folosit date oficiale, circa 30% din terenuri sunt deținute de cetățeni din UE iar 10% unor persoane din alte state.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1324 secunde