Daea a creat stupefacție la Bruxelles: "Apa e lacrima naturii"

488
Daea a creat stupefacție la Bruxelles:

Articole recomandate

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, audiat miercuri în Comisia de Pescuit a Parlamentului European, i-a uimit pe deputații europeni cu metaforele sale mioritice. "Înțeleg furtuna Brexit-ului, dar și furtuna pescarului", a spus Daea, numind apa "lacrima naturii".


Bombardat cu întrebări legate de impactul Brexit asupra pescuitului, de strategiile de conservare a speciilor din Marea Mediterană și de viitorul colaborării în domeniu dintre UE și Mauritania, Daea a evitat orice răspuns clar.


În schimb, s-a mulțumit să ocupe timpul care i-a fost alocat cu un discurs dezlânat, în care le-a explicat celor prezenți, printre altele, cât de norocoși sunt că îl au printre ei, relatează Ziare.com.


Daea a folosit formule generale care să sugereze asumarea răspunderii, a folosit des cuvântul "sinergie" și a amintit că, la un moment dat, îi povestise comisarului european Karmenu Vella că în România "cormoranii înoată în piscine".


"Înțeleg furtuna Brexit-ului, dar și furtuna pescarului", a mai spus Daea, numind apa "lacrima naturii".


Cu un zâmbet pe buze, președintele Comisiei, Alain Cadec, a încheiat ședința:


"Mulțumesc mult, domnule ministru, pentru răspunsuri, pentru entuziasmul dumneavoastră în față acestor dosare care trebuie terminate până la finalul mandatului. Știu că sunteți decis să puneți punctul pe i. În tot cazul, va mulțumesc pentru prezența în această dimineață la Comisia de Pescuit. Stimați colegi, cred că am încheiat. Dacă nu cumva mai există întrebări pentru domnul ministru... Dar cred că este clar din răspunsurile domnului ministru, poziția României este evidentă", a spus Cadec.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3126 secunde