Dacia reia producția pe platforma industrială de la Mioveni

Vineri, 10 Aprilie 2020, 22:21
2409
Dacia a anunțat că va relua producția pe platforma industrială de la Mioveni în două etape și cu o echipă restrânsă, potrivit Autoexpert.

Dacia va a decis să reia progresiv producția la uzina de Mioveni. Acest lucru se va desfășura în două etape. Mai întâi, pe 21 aprilie va fi repornită Uzina Mecanică și Șasiuri într-o formulă restrânsă, urmând ca din data de 4 mai să repornească activitatea și la Uzina de Vehicule în două schimburi.

"În acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni. Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat:

Uzina Mecanica și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru. Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi. Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine.

Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor." spune comunicatul Dacia.

Automobile Dacia și-a întreupt activitatea la uzina de la Mioveni pe 19 martie din cauza extinderii pandemiei de coronavirus. 13.500 de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic. Lucrătorii se vor putea întoarce la lucru în condiții de siguranță.

Pentru prima fază a repornii producției, se vor întoarce la lucru 250 angajați din cei 4.000 ai Uzinei Mecanică și Șasiuri unde se produc motoare și cutii de viteze. Alți 190 de lucrători vor relua activitatea în secția Presaj.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1709 secunde