Curs de educație financiară destinat profesorilor

393
Curs de educație financiară destinat profesorilor - cursdeeducatiefinanciaradestinat-1617727902.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educației și Cercetării, Banca Națională a României, Asociația Română a Băncilor, Institutul Bancar Român, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul de Studii Financiare anunță acreditarea singurului curs integral „Educație economico-financiară pentru profesori". Potrivit comunicatului dat publicității, grupul-țintă al acestui curs este personalul didactic din învățământul gimnazial care predă disciplina „Educație socială" elevilor de clasa a VIII-a. Începând cu anul de studiu 2020-2021, educația financiară a devenit materie obligatorie pentru elevii clasei a VIII-a, fiind cuprinsă în disciplina „Educație socială".

Institutul Bancar Român (IBR), fondat de Banca Națională a României și Asociația Română a Băncilor, este furnizorul cursului gratuit acreditat de Ministerul Educației și Cercetării, pe o perioadă de patru ani, prin Ordinul 3.559/ 2021 privind acreditarea programelor de formare continuă.

Instituțiile implicate în acest demers național invită personalul didactic din învățământul gimnazial care predă disciplina „Educație socială" elevilor din clasa a VIII-a să se înscrie la IBR, începând cu luna aprilie 2021, conform informațiilor afișate pe site-ul instituției www.ibr-rbi.ro. În urma absolvirii acestui curs cu o durată de 40 de ore, profesorii vor obține 10 credite profesionale transferabile. Formatorii cadrelor didactice sunt profesori de economie. Inițiativa de formare a fost susținută și de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Acest demers instituțional public-privat, prin intermediul căruia profesorii sunt formați pentru a preda noțiuni de educație financiară, reprezintă piatra de temelie pentru dobândirea de cunoștințe economico-financiare de către elevii claselor a VIII-a și pentru îmbunătățirea comportamentului financiar.

Desfășurarea acestui curs se înscrie în proiectele de educație financiară derulate de Ministerul Educației, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor, în baza Acordului de colaborare încheiat în anul 2018. Acordul de colaborare prevede realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară, se arată în comunicat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1126 secunde