Cum trebuie să procedați la schimbarea furnizorului de gaze

255
Cum trebuie să procedați la schimbarea furnizorului de gaze - cumtrebuiesaprocedatischimbarefu-1539786514.jpg

Articole de la același autor

Un agent economic atenționează consumatorii să se asigure că agenții de vânzări care le propun oferte "de nerefuzat" nu îi mint în privința identității lor reale și că le dau toate informații pe care ar trebui să le știe înainte de a-și schimba furnizorul de gaze naturale.

El le recomandă consumatorilor următorii pași pentru a evita să fie păcăliți de cei care folosesc tactici înșelătoare de vânzare pentru a încheia contracte cu orice preț.

"Află și verifică identitatea și adresa furnizorului. Cere să-ți fie transmisă o copie a contractului, înainte de semnare, pentru a avea timp să te informezi. Află prețurile și tarifele finale ale ofertei de care ești interesat și cere o listă completă a ofertelor disponibile.

Semnează doar după ce verifici în contract următoarele:

- durata contractului, condițiile de reînnoire sau prelungire, de întrerupere temporară a alimentării cu energie și dreptul de denunțare unilaterală a contractului;

- despăgubirile și modalitatea de plată în caz că acel furnizor nu își respectă promisiunile;

- cum sunt soluționate conflictele și cum se răspunde plângerilor depuse de clienți;

- penalitățile de care ești pasibil.

Orice furnizor îți este dator cu toate aceste informații. Dacă acestea nu îți sunt puse la dispoziție te poți adresa Autorității de Reglementare în Domeniul Energiei pe adresa de e-mail [email protected] sau pe anre.ro." 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2263 secunde