Cum scăpați de executarea silită din partea Fiscului, dacă care statul vă e dator

Vineri, 09 Decembrie 2016, 15:57
224
În Monitorul Oficial al României nr. 968/ 29.11.2016, a fost publicat OPANAF nr. 3.454/ 25.11.2016 pentru aprobarea procedurii de executare silită în cazul debitorilor care au de încasat sume certe, lichide și exigibile de la autorități sau instituții de stat. Acest ordin se aplică de la data apariției în Monitorul Oficial, respectiv 29.11.2016.


Contribuabilii care au obligații fiscale restante pentru care sunt în derulare măsuri de executare silită pot beneficia de ridicarea măsurilor de executare silită în situația în care au de primit de la autorități sau instituții publice sume certe (adică existența lor rezultă din titlul executoriu), lichide (adică obiectul lor este determinat sau determinabil) și exigibile (adică termenul de plată pe care îl aveau datornicii a expirat), cu excepția celor aflate în litigiu.


În baza prevederilor acestui act normativ, organul fiscal poprește banii ce ar fi trebuit să ajungă de la autorități sau instituții publice la contribuabil. Astfel, dacă sumele respective acoperă datoria, contribuabilul nu mai este supus executării silite așa cum a fost începută anterior.


Contribuabilii care vor să beneficieze de această facilitate pot depune la organul fiscal competent, după primirea somației, o cerere și documentul ce atestă sumele pe care le au de primit de la autorități sau instituții publice (atestat).


Dacă un contribuabil depune cererea și atestatul după ce organul fiscal competent a recuperat deja sumele prin executare silită, sumele respective sunt luate în considerare pentru executări silite viitoare. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3415 secunde