Cum funcționează Betfair Exchange?

134
Cum funcționează Betfair Exchange? - 4betfairexchange-1619000300.jpg

Articole recomandate

Termenul de „Betting Exchange” înseamnă un pariu între jucători, un schimb de pariuri sau pariuri în contrapartidă. Casa de pariuri nu mai este implicată, ea nemaioferind nicio cotă. Așadar, prin betting exchange casa de pariuri lipsește, iar cotele și mizele sunt plasate doar de jucători. 


Cum funcționeză betting exchange?


Betting exchange se realizează prin intermediul unei interfețe de joc, care îi ajută pe amatorii de pariuri Betfair să își seteze propriile reguli și ajută la încheierea unei înțelegeri între aceștia. Jucătorii realizează un schimb de cote ca și cum ar fi mers la piață.


Betfair Exchange


Spre deosebire de casele de pariuri, platformele pentru Betfair Exchange câștigă prin intermedierea contactului dintre jucători. Astfel, prima regulă pe care jucătorii trebuie să o respecte este ca și câștigătorul să ofere un anumit procent din câștig platformei. Altfel schimbul de pariuri nu poate avea loc.
Datorită reglementării ONJN în România există doar o platformă de betting exchange și anume Betfair. În anul 2000 Andrew Black și Edward Wray au inventat aceasta posibilitate de pariu care a fost premiată la nivel mondial și despre care se spune că ajunge să reacționeze mai rapid la factorii externi decât piața bursieră.


Avantajele bet exchange-ului


Există o serie de avantaje pentru betting exchange, începând cu oportunitatea să pariezi pe cote corecte și nu pe cele stabilite de agenție pentru a o avantaja în detrimental tău. În funcție de postura care te interesează, te poți plasa fie în banca pariorului și atunci tu accepți o cotă care îți convine sau propui tu o cota și atunci iei locul unei agenții de pariuri. 
Pariurile contra scor corect sunt un serviciu adițional prezentat de betting exchange, care nu există la o casă de pariuri. Dacă vrei să pariezi că un anumit scor nu va ieși, atunci poți să alegi această opțiune doar prin betting exchange. Dacă te interesează, poți specula chiar și în funcție de greșelile adversarilor.


Pro și Contra la Betfair Exchange


Dacă vrei să știi cum funcționează Betfair Exchange, trebuie să înțelegi mai întâi diferența între pro și contra. Cotele pro apar pe fundal albastru, cele contra pe fundal roz.
La cotele pro regulile sunt ca la un pariu clasic, cu diferența că dacă vrei să propui o cotă mai mare decât cea introdusă în sistem și cineva o acceptă, atunci începe pariul. Lângă căsuța albastră poți introduce miza ta, iar în căsuța portocalie vei vedea cât ai putea să câștigi dacă rezultatul este în favoare ta. Apoi dai click pe Plasare Pariu.


Pe fundalul albastru găsești cele mai bune cote disponibile dacă optezi pentru victoria unui jucător la un eveniment sportiv. Pe fundalul roz găsești cotele dacă optezi pentru eșecul celui de-al doilea jucător. Aici regulile sunt un pic diferite. 


Cele mai bune cote pentru eșecul jucătorului apar pe fundalul roz. Introdu suma pe care vrei să o joci și bifează „Plată”. Vei vedea cât poți câștiga în funcție de cota disponibilă. Dacă în schimb bifezi „Risc”, atunci vei pierde suma calculată pe fundalul portocaliu dacă pariul iese necâștigător. Trebuie să confirmi pariul și să aștepți rezultatul jocului.
Pare mai dificil, dar dacă intri pe platformă vei înțelege rapid toate regulile și vei constata că e mai interesant decât un pariu clasic.


Decizia ONJN nr. 907/19.05.2016




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8824 secunde