Cum au evoluat lucrările în cadrul proiectului RoRIS

324
Autoritatea Navală Română implementează Proiectul "Sistem de management al traficului pe Dunăre și de informare asupra transportului pe ape interioare - RoRIS". Prima fază de implementare a RoRIS a fost finalizată în anul 2005. În cea de-a doua fază, care se derulează în prezent, sistemul este completat și sunt implementate noi servicii, urmând a se realiza interconectarea cu sistemele similare din Austria, Ungaria, Slovacia, Bulgaria și Serbia.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie realizarea unui sistem de management al traficului de nave pentru toată lungimea Dunării, complet armonizat cu Directiva Europeană 2005/44/EC (Directiva RIS).

La începutul lunii octombrie 2010, Autoritatea Navală Română a atribuit firmei Asesoft International contractul de furnizare și contractul de prestare de servicii de întreținere, soft și actualizare soft post garanție "Sistem de management al traficului pe Dunăre și de informare asupra transportului pe ape interioare - RoRIS". În cadrul contractului de furnizare, firma furnizează, configurează și execută lucrările de bază ale Proiectului Sistem RORIS II, pe durata a 24 de luni.

De la semnarea contractului, în cadrul proiectului s-au realizat deja mai multe activități. Au fost furnizate toate echipamentele IT (rack-uri, servere, stații de lucru, UPS-uri, imprimante) și au fost montate în toate locațiile RORIS. Au fost finalizate lucrările de construcție la pilonii de susținere a echipamentelor de comunicații la Grindu, Zimnicea, Rast, Hârșova dGPS și Măcin. De asemenea, au fost instalate aplicațiile software pentru personal navigant, înmatriculări nave, certificare tehnică nave și raportarea electronică a voiajelor, pe noile servere destinate și au început testările la aceste aplicații;

În plus, au fost livrate link-urile radio prevăzute în contract, s-a predat aplicația pentru reducerea efectelor calamităților și a fost elaborată soluția de interconectare a rețelei de date din Roris II cu locația Poliției de Frontieră a județului Mehedinți, dar s-a obținut și autorizația de modernizare a sistemului de radiocomunicații (pentru înlocuire antene), pentru Bechet și Bechet dGPS.

De asemenea, se realizează teste pentru următoarele aplicații software pentru "avize către navigatori", "Hull DataBase", "monitorizare nave cu mărfuri periculoase" și interfața cu VTMIS Canal Dunăre - Marea Neagră.

Valoarea totală a proiectului este de 52.027.753 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 42.007.642 lei.

Proiectul se va finaliza în luna octombrie 2012.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0143 secunde