Cum aplici parfumul și cum îi sporești durabilitatea?

159
Cum aplici parfumul și cum îi sporești durabilitatea? - parfum-1614175529.jpg


Parfumul a devenit un complement esențial în zilele noastre. Este scrisoarea noastră de introducere, aroma personalității și a stării noastre de spirit. Prin urmare, este esențial să vă alegeți corect parfumul, deoarece mirosul său va fi prezent în amintirile celor care îl inspiră. Pentru a găsi parfumul ideal pentru fiecare, este necesar să cunoașteți funcționarea piramidei olfactive și personalitatea pe care o evocă fiecare tip de aromă, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.


Există mai multe tipuri de familii olfactive și, în funcție de care aparține parfumul, utilizarea acestuia va fi recomandată la un moment al anului sau altul și la un moment al zilei sau altul. Este important să cunoașteți utilizarea pe care fiecare persoană dorește să o dea parfumului, deoarece dacă pariați pe mirosurile de noapte, parfumul trebuie aplicat pe gât sau în zona înconjurătoare acestuia. Cu toate acestea, dacă urmează să-l utilizați în timpul zilei, este necesar să aplicați produsul în zona șoldurilor și genunchilor. Prin urmare, pentru a ști cum să profitați la maximum de un parfum, este necesar să urmați aceste 7 sfaturi care trebuie luate în considerare pentru ca parfumul să-și intensifice aroma.




1. Aplicați parfumul după duș
Pielea absoarbe mai bine parfumul atunci când este curată și caldă. Idealul este să faceți duș cu apă fierbinte, astfel încât porii să se deschidă și parfumul să pătrundă mai bine. În plus, este indicat să folosiți un gel de baie sau săpun care să aibă o aromă foarte ușoară, astfel încât să nu îndepărteze sau să influențeze parfumul. Cu toate acestea, este recomandabil să folosiți cremă sau ulei hidratant după duș, deoarece va îmbunătăți receptivitatea parfumului.


2. Pulverizați parfumul pe piele
Aplicarea parfumului direct pe îmbrăcăminte poate lăsa urme și poate păta hainele. Parfumul este cel mai puternic în „punctele pulsului”, adică zonele genunchiului, cotului, claviculei și gâtului. În plus, trebuie aplicat de la o distanță de 10 centimetri de piele.


Trebuie spus, însă, că durata de viață a parfumurilor noastre depinde și de cantitatea pe care o folosim de fiecare dată când purtăm parfumul. Când vine vorba de parfumuri originale, majoritatea bărbaților fac greșeala de a pune prea mult. Femeile sunt mai educate în această privință. Când aplici parfumul, nu trebuie exagerat, mai ales dacă ai folosit și celelalte produse din aceeași gamă: deodorant, after shave etc.


3. Aplicați parfumul pe „punctele pulsului”
„Punctele pulsului” sunt zonele în care vasele de sânge sunt aproape de piele și, prin urmare, cele care emit cea mai mare căldură. Pe măsură ce căldura crește în aer, parfumul se intensifică atunci când este aplicat pe aceste zone și tinde să miroasă mai mult. Cele mai utilizate puncte sunt claviculele, genunchii și decolteul, în cazul femeilor.


Zona gâtului sau a claviculei are multe indentări, datorită structurii osoase, ideală pentru ca parfumul să se odihnească și să interacționeze profund cu pielea. Zona din spatele genunchilor îmbunătățește parfumul, fiind în mișcare constantă și generând căldură, așa cum se întâmplă în zona din interiorul coatelor.


4. Aplicați parfumul cu atingeri ușoare
Dacă parfumul pe care doriți să-l folosiți nu are spray sau atomizor, trebuie să aplicați parfumul pe „punctele de impuls” și să îl răspândiți prin atingere. De asemenea, poate fi pulverizat pe mâini și impregnat zona prin mișcări circulare ușoare. O greșeală foarte frecventă este frecarea încheieturilor după ce ați aplicat parfumul, deoarece acest lucru sparge moleculele parfumului și le modifică aroma.


5. Parfum pe păr
O altă opțiune este aplicarea parfumului pe păr folosind un pieptene sau o perie pentru a ajunge în toate zonele părului. Trebuie să aveți grijă atunci când pulverizați parfumul pe păr, deoarece acesta tinde să se usuce din cauza alcoolului.




6. Aplicați câteva picături de parfum în spatele urechilor
În acest „punct de puls” venele sunt foarte aproape de piele. Aplicați o cantitate mică de parfum pe vârfurile degetelor și atingeți-le pe spatele urechilor. În această zonă efectele sunt imediate. Se recomandă utilizarea acestei metode cu parfumuri de seară.


7. Păstrați parfumul departe de lumina soarelui și într-un loc rece
Compoziția chimică a parfumului poate fi modificată dacă nu este păstrată într-un loc în care lumina soarelui nu strălucește și este păstrată într-un loc rece. Dacă, pe de altă parte, lăsăm sticla de parfum la lumina soarelui, acesta se evaporă rapid. Cu toate acestea, dacă este depozitat în frigider, poate dura încă două-trei săptămâni.


Uneori, parfumul devine imperceptibil pentru nasul nostru, deoarece ne obișnuim cu mirosul său, deși nu înseamnă că nu miroase pentru alții, prin urmare, nu trebuie să exagerăm cu aplicarea lui. Pentru a remedia acest lucru, e recomandat să schimbați parfumul din când în când sau să aveți mai mult de unul pentru a le putea alterna.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Februarie 2021
Stire din Economie : Premiile pieței române de capital
Pagina a fost generata in 0.8374 secunde