Pamflet

Cui îi pasă de victimele "revoluției fiscale"

254
Cui îi pasă de victimele

Articole de la același autor

Faptul că sindicatele vor pierde bătălia fiscală cu Guvernul Tudose a fost prezis de Mama Omida. Astăzi se știe că declarațiile publice ale liderilor sindicali împotriva transferului contribuțiilor sociale de la angajatori pe umerii angajaților au înmuiat doar inimile pietrelor din Carpați, iar asfaltul de pe câteva autostrăzi mioritice s-a emoționat și a crăpat. 


Când Confederația Națională a Sindicatelor "Cartel Alfa" și Blocul Național Sindical și-au scos, în stradă, trupele rărite și lipsite de vlagă, să protesteze împotriva pericolului ce paște salariilor pălmașilor din sectorul privat și bugetar, doar câinii și mâțele comunitare s-au speriat de "revolta maselor".


În sfârșit, s-a consumat și cel de-al treilea episod al luptei de rezistență sindicală împotriva a ceea ce Guvernul Tudose numește "revoluție fiscală". Scena bătăliei a fost Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social. Față în față au stat elitele sindicale, patronale și guvernanții. 


Vă rog să mă credeți! A fost o bătălie inegală. În timp ce bieții lideri ai confederațiilor sindicale aveau de partea lor doar forța argumentelor, a calculelor economice și Adevărul, reprezentanții Guvernului se baricadaseră în fortăreața puterii discreționale și îl luaseră pe Marele Nu în brațe. 


Într-un lung letopiseț postat pe pagina sa de internet, Blocul Național Sindical a descris pe larg înfrângerea, prezentând efectele măsurilor fiscale: câștigul salarial mediu net scade cu 24 de lei, iar cheltuiala angajatorului, cu 47 de lei pe salariat; veniturile colectate la bugetul consolidat descresc cu 23 de lei pe salariat; contribuțiile sociale datorate de angajat și angajator cresc cu 173 lei. Într-un cuvânt: cel ce muncește se-alege cu ponoasele. 


Ehei, în scrierea sindicală se vorbește cu multă generozitate despre puzderia de nenorociri aduse de "revoluția fiscală". Numai când le citești și ți se face părul măciucă, dar mite să le simți pe propria-ți piele. 


Dar ce folos de prezentarea clară, explicită, metodică, argumentată, documentată și deloc savantă? Cine să o citească, cine să o înțeleagă, cine să o bage la cap? Doar Cotea. Dar Excelența Sa, domnul Cotea nu este prim-ministru, așa că nu contează. Și nici nu va fi pus vreodată de binomul Dragnea - Tăriceanu la cârma Guvernului. 


Mă vei întreba, Cititorule: "Bine, bine, dar ce zic patronatele?" Ei, ce să zică și ele?! I-au cântat în strună Guvernului Pe ici, pe acolo, prin zona marilor afaceri, "revoluția fiscală" le pică bine la stomac. Păi care e prostul ăla să țipe că Guvernul îi bagă cu de-a sila bani în buzunar?


Ei, da, patronatele celor mici și slabi de constituție, ale sutelor de mii de IMM-uri, bâzâie ca muștele. Se tem că pliciul "revoluției fiscale" le va strivi, că impozitul de 1% pe cifra de afaceri le va fi multora dintre ele lespede de mormânt. Dar cine să-i bage în seama pe ăștia care nu fac nici cât o ceapă degerată, nici un milion de euro pe an?


Poate că vreți să aflați de ce Guvernul Tudose se joacă de-a ruleta rusească - pardon! - de-a "revoluția fiscală" cu poporul român? Păi, ăsta-i chiar secretul lui Polichinelle. Pe bune, degeaba Ministerul de Finanțe nu mai publică execuția bugetului general consolidat, că știe toată lumea: suntem într-un mare rahat! Deficitul e cât Casa Poporului de mare, de se vede cu ochiul liber de pe Lună. Din cauza lui nu mai are pe unde să scoată cămașa bietul ministru al Finanțelor, când vine sfârșit de lună și trebuie achitate pensiile și salariile bugetarilor. Iar dacă nu o să stea timpul în loc, cum a anunțat Radio Erevan, și totuși va veni anul 2018 în România, va fi rău și de pantalonii ministrului. 


Acum înțelegi, mărite Cititor, de ce Guvernul nu dă doi bani pe bietele sindicate și le lasă să latre la Lună?


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.563 secunde