Cronica distrugerii flotei naționale, sub tipar

193
Cronica distrugerii flotei naționale, sub tipar - itc-1597670592.jpg

Articole de la același autor

Au intrat sub tipar, la Editura "Ex Ponto", ultimele trei volume din ciclul de zece cărți ale amplei cronici a dispariției flotei maritime comerciale a României. Ele cuprind articole publicate în ziarul "Cuget Liber" începând cu anul 1999.

Volumul "Coșmarul pușcăriilor plutitoare" informează cititorii despre: situația catastrofală în care se aflau navele cu pavilion românesc, chinurile și suferințele la care erau supuși marinarii români, acțiunile de protest ale acestora, lupta Sindicatului Liber al Navigatorilor pentru a determina Guvernul să repatrieze și să achite drepturile salariale ale echipajelor abandonate.

Volumul "Flota națională s-a scufundat cu pavilionul țărănist la catarg" prezintă mecanismul diabolic prin care a fost jefuită flota maritimă comercială, falimentul companiei Romline și dezastrul Petromin-ului. Un întreg capitol este dedicat scandalului "Klaveness".

Volumul "Flota maritimă a României, doar un accident al istoriei?" are în prim plan eșecul privatizării companiei Petromin și falimentul acesteia. Articolele incluse fac lumină în faimosul dosar "Flota", prezentându-i rădăcinile politice, mecanismele și tainele. Un capitol special este dedicat soluției care ar fi trebuit să salveze flota maritimă în ceasul al 13-lea: regimul special maritim.

Cele zece volume dedicate dispariției flotei maritime comerciale a României se constituie într-un amplu și cutremurător document istoric. Ele cuprind cronica unui proces unic în istoria omenirii prin care flota unei națiuni a fost distrusă pe timp de pace. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6008 secunde