Criteriile privind lista paradisurilor fiscale vor fi înăsprite

151
Criteriile privind lista paradisurilor fiscale vor fi înăsprite - criteriileprivindlistaparadisuri-1607863596.jpg

Articole de la același autor

Deputații europeni au adoptat o rezoluție care stabilește ce modificări trebuie aduse sistemului utilizat pentru întocmirea listei UE a paradisurilor fiscale, pe care îl consideră „confuz și ineficient”.

Lista UE a paradisurilor fiscale, înființată în 2017, a avut până acum un „impact pozitiv”, dar insuficient.

Rezoluția propune modificări care ar face procesul de listare sau radiere a unei țări mai transparent, consecvent și imparțial. Se propune adăugarea de criterii noi, pentru a se asigura că mai multe țări sunt considerate un paradis fiscal și pentru a preveni eliminarea țărilor de pe lista neagră prea rapid. Conform rezoluției, statele membre ale UE ar trebui să fie examinate pentru a vedea dacă prezintă caracteristici ale paradisurilor fiscale.

În prezent, statele membre ale UE decid în secret ce țări sunt paradisuri fiscale și o fac pe baza unor criterii vagi, fără control public sau parlamentar.

Criteriul pentru a judeca dacă sistemul fiscal al unei țări este echitabil sau nu trebuie extins pentru a include mai multe practici fiscale, nu doar ratele de impozitare preferențiale, au spus deputații europeni. Faptul că Insulele Cayman tocmai au fost eliminate de pe lista neagră, în timp ce desfășoară o politică de cota de impozitare de 0%, este o dovadă suficientă în acest sens, spun eurodeputații. Rezoluția propune ca toate jurisdicțiile cu o rată de impozitare corporativă de 0% sau fără impozite pe profiturile companiilor să fie plasate automat pe lista neagră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5864 secunde