Creșterea prețurilor energetice - motiv de îngrijorare pentru statele europene

124
Creșterea prețurilor energetice - motiv de îngrijorare pentru statele europene - crestereapreturilorenergetice-1632321319.jpg

Articole de la același autor

Grupul la nivel înalt pentru cooperare regională în domeniul energiei din centrul și sud-estul Europei (CESEC) s-a reunit, pe 21 septembrie 2021, la Ljubljana, Slovenia. Alături de miniștrii energiei și reprezentanții părților contractante ale comunității energiei a fost prezent și comisarul european pentru energie, Kadri Simson.

Stadiul actual al implementării acțiunilor prioritare comune în domeniul electricității și gazelor naturale a fost principalul subiect al dezbaterilor.

În cadrul reuniunii, Virgil Popescu – ministrul român al Energiei a subliniat „interesul României de a valorifica potențialul energiei regenerabile offshore din Marea Neagră și necesitatea de a lucra împreună cu Comisia Europeană și alte state europene (mai avansate în offshore RES) pe problematica dezvoltării rețelelor offshore și onshore și creării unui cadru legal corespunzător care să stimuleze investițiile viitoare. Am punctat necesitatea de a utiliza gazul natural pentru a putea facilita tranziția energetică în regiunea CESEC, inclusiv din perspectiva dezvoltării de proiecte (infrastructură și centrale de producere a energiei) de tip blending cu hidrogen. De asemenea, am adus în atenție și un subiect de actualitate și anume problematica prețurilor ridicate la energie și costul ridicat al certificatelor de CO2. Subiectul reprezintă o mare îngrijorare pentru România, dar și pentru alte state europene, în special în ceea ce privește impactul asupra consumatorilor finali și cei vulnerabili, în mod deosebit”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3528 secunde