Creșterea prețurilor energetice a devenit o problemă europeană

131
Creșterea prețurilor energetice a devenit o problemă europeană - crestereapreturilorenergeticeade-1633523681.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 5 octombrie, la Luxemburg, s-a desfășurat Consiliul Afaceri Economice și Financiare, la care au participat miniștrii de finanțe din țările membre ale Uniunii Europene. Țara noastră a fost reprezentată de Alin Chitu - secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

În cadrul discuțiilor, miniștrii de finanțe au apreciat că evoluția îngrijorătoare a prețurilor la energie electrică și la gaze este o problemă la nivel european, fiind necesară o soluție comună pentru rezolvarea ei.

„România susține eforturile comune la nivelul UE pentru o economie bazată pe emisii scăzute de carbon, cu accent pe producția de energie regenerabilă, concomitent cu implementarea măsurilor de eficiență energetică. În atingerea obiectivelor în domeniul climatic trebuie să luăm în considerare securitatea energetică a Uniunii Europene în ansamblu, precum și a fiecărui stat membru în parte. Este necesar ca UE să-și reducă dependența de importurile energetice și să se bazeze mai mult pe resurse proprii și pe tehnologiile cu emisii reduse de carbon”, a declarat Alin Chitu, în cadrul reuniunii.

În continuare, miniștrii au avut o dezbatere politică pe marginea recentului pachet privind revizuirea regulilor prudențiale pentru companiile de asigurări și reasigurări, pentru modificarea Directivei Solvabilitate II.

Comisia Europeană i-a informat pe miniștri cu privire la stadiul implementării instrumentului SURE, instrumentul european de sprijin temporar pentru atenuarea riscurilor de șomaj în situații de urgență, lansat ca parte a răspunsului UE la pandemia Covid-19. Conform raportului, cea mai mare parte a asistenței financiare a fost plătită în perioada octombrie 2020 – mai 2021.

Un alt punct important pe agenda reuniunii a fost implementarea Mecanismului de Redresare și Reziliență. De asemenea, miniștrii au adoptat concluziile privind finanțarea eforturilor de combatere a schimbărilor climatice în vederea Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow și au aprobat actualizarea listei UE a jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4341 secunde