Creștere spectaculoasă a volumului tranzacțiilor pe piața românească de capital

148
Creștere spectaculoasă a volumului tranzacțiilor pe piața românească de capital - cresterespectaculoasaavolumuluit-1602688183.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 21 septembrie, piața de capital din România a devenit piață emergentă, fiind inclusă în mai mulți indici FTSE Russell. Efectele s-au văzut imediat. Pe parcursul lunii septembrie piața românească de capital a înregistrat o triplare a indicatorilor privind lichiditatea. Tranzacțiile cu acțiunile companiilor listate la Bursa de Valori București au depășit jumătate de miliard de euro luna trecută, creșterea fiind de peste 260%, atât față de luna august 2020, cât și față de septembrie 2019.

Astfel, în septembrie 2020, valoarea de tranzacționare pe segmentul de acțiuni a fost de 2,7 miliarde lei, echivalentul a 556 milioane euro. Spre comparație, în august, același indicator afișa un nivel de 747 milioane lei sau 154 milioane euro, iar în septembrie 2019 arată 726 milioane lei sau 153 milioane euro.

În primele nouă luni din acest an, pe Bursa de Valori București au avut loc tranzacții cu acțiuni în valoare cumulată de 9,64 miliarde lei sau 2 miliarde euro, aproape 28% din aceste tranzacții fiind realizate numai în luna septembrie.

Două companii românești, Banca Transilvania (TLV) – cea mai tranzacționată companie de la BVB – și Nuclearelectrica (SNN) – companie listată la bursă, în care statul român e acționar majoritar – au îndeplinit criteriile necesare pentru a fi incluse, începând cu 21 septembrie, în indicii All-Cap dedicați Piețelor Emergente potrivit clasificării furnizorului global de indici FTSE Russell.

Și alte companii românești listate la Bursa de Valori București pot beneficia de includerea în indicii piețelor emergente. Potrivit clasificării FTSE Russell, prima companie românească care a beneficiat de upgrade-ul pieței este TeraPlast (TRP). Alte companii românești vor putea face parte din indicii Piețelor Emergente pe măsură ce vor îndeplini criteriile de includere. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Octombrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Miercuri, 14 Octombrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 12 Octombrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 09 Octombrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.2155 secunde