Coșmarul din Poarta 6

479

Articole de la același autor

Nervi, supărare, indignare. Cam acestea au fost trăirile din ultimele zile ale locatarilor unui bloc din Poarta 6, de pe strada Brizei. Totul a început în urmă cu aproximativ o săptămână, când în apartamentele de la etajul patru al unui bloc mansardat au început să apară, pe pereți, pete care creșteau de la o oră la alta. 


În scurt timp apa a ajuns însă și la etajele inferioare, chiar până la parter, în cazul uneia dintre scări. În astfel de situații, procedura este una destul de simplă: se oprește apa, se identifică problema (sau în ordine inversă), se intervine acolo unde este necesar și… situația revine la normal, uneori cu pagubele de rigoare. Nu este însă și cazul acestui bloc. Apartamentul cu pricina, situat la mansarda blocului, este, de aproximativ un an și jumătate, în executare silită. Proprietarul nu și-a mai plătit datoria către bancă și astfel creditorul a cerut executarea silită. 


La începutul lunii august 2012 s-a și încercat vânzarea acestei locuințe, însă nimeni nu a fost interesat, poate și din cauza prețului! Apartamentul situat la mansardă, care are două camere și o suprafață de 50 de metri pă-trați, a fost evaluat la 37.000 euro. Revenind la proprietar, acesta s-a făcut nevăzut dinainte de demararea procedurii de executare silită. Nimeni nu mai știe nimic nici de acesta, nici de alți membri ai familiei. În zadar au încercat locatarii blocului să dea de cineva care să poată deschide ușa apartamentului, pentru a se depista și remedia problema care devenea tot mai serioasă de la o oră la alta. În cele din urmă au luat legătura cu executorul judecătoresc care  s-a ocupat de dosarul de executare silită, însă nici acesta nu i-a putut ajuta. Pe de altă parte, reprezen-tanții băncii au explicat că deși apartamentul este în executare silită, creditorul nu devine proprietar al bunului, așadar proprietarul de drept este singurul care poate lua decizii (până în momentul în care locuința se vinde), în cazuri de acest gen. 


Soluție de moment


Pagubele sunt destul de mari, mai ales pentru o parte dintre proprietarii apartamentelor de la etajul patru. Din fericire pentru ei, locuințele sunt asigurate, însă acest lucru nu acoperă și toate drumurile pe care urmează să le facă și timpul pierdut. Un calorifer a fost cel care le-a creat atâtea probleme, sau cel puțin așa bănuiește instalatorul care a reușit să rezolve, pe moment, această situație. A oprit căldura și a tăiat țevile astfel încât etajul patru să fie capăt de coloană. Din fericire pentru ceilalți proprietari de la mansardă, conductele sunt pe verticală, așadar nu au rămas și ei fără căldură. 


Ce este de făcut


În astfel de cazuri în care pro-prietarul nu este de găsit există totuși o procedură oarecum simplă care trebuie urmată, dar de care, culmea, mulți administratori de bloc nu au habar. Marcel Dragu, președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari Constanța, a explicat că trebuie urmați doi pași. Primul: comitetul executiv al asociației de proprietari va numi o comisie, ai cărei membri să facă parte din asociația respectivă. Pasul 2: se va lua legătura cu polițistul de proximitate răspunzător de cartierul respectiv, i se va explica si-tuația, apoi va fi rugat să se deplaseze la asociație, pentru ca, îm-preună cu acea comisie, să intre cu forța în apartamentul respectiv. Președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari Constanța a explicat că acest lucru este posibil întrucât Legea nr. 230 din 2007 privind funcționarea asociațiilor de proprietari permite ca, în situații de forță majoră, să se intre în apartamentul cu avarii fără preaviz, dacă proprietarul sau alt aparținător sunt de negăsit. Foarte important, subliniază Marcel Dragu, se va încheia un proces-verbal în care să se consemneze data când s-a intrat în apartament și cum, cu ce s-a deschis ușa de la intrare și, apoi, închis apartamentul. De asemenea, se va atașa dovada că s-au făcut toate demersurile pentru găsirea proprietarului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Furt din scara unui bloc din Constanța
Pagina a fost generata in 0.4138 secunde