Cooperativele agricole sar în apărarea ministrului Petre Daea

3350
Cooperativele agricole sar în apărarea ministrului Petre Daea - cooperativeleagricolesarinaparar-1532699030.jpg

Articole de la același autor

Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV și Asociația Națională a Cooperativelor Agroalimentare din România - COOP RO au dat publicității un comunicat de presă prin care își declară susținerea pentru ministrul agriculturii, Petre Daea.

În mesaj se spune: "Fermierii, membri ai cooperativelor pe care le reprezentăm, resimt efectele pozitive ale muncii susținute de către ministrul Petre Daea și echipa de la MADR. Exprimarea nefericită nu poate știrbi probitatea profesională și dorința acestui om de a face tot ceea ce este posibil pentru sprijinirea tuturor sectoarelor din agricultură. Domnia sa a dorit să arate gravitatea unei situații grele cauzate de pesta porcină africană și nu să ofenseze în vreun fel comunitatea evreiască.

Răspândirea virusului pestei porcine africane este o problemă de interes național, securitate și siguranță alimentară a României care trebuie tratată cu seriozitate și responsabilitate maximă care poate duce la eliminarea efectivului total de porcine din România, atât din fermele comerciale, cât și din gospodăriile populației. Sectorul cărnii de porc începuse să își revină și după investiții și eforturi intense a fost redeschis exportul, după 10 ani. Prin aceste eforturi s-au redus importurile de carne de porc de la 55% la 35% anul trecut. Fermierii din sectorul vegetal vor fi afectați pentru că o parte considerabilă din producția de porumb, orz și grâu este folosită în hrana celor peste 4,5 milioane de porci din țară. România este una din puținele țări din UE care hrănesc porcii preponderent cu cereale, de unde provine și gustul specific.

România este în prezent grădina zoologică a Europei, avem un efectiv foarte mare de porci mistreți care sunt principalii vectori ai pestei porcine africane și trebuie luate măsurile de reducere a acestora pentru că în caz contrar vom ajunge să eliminăm atât toți mistreții, dar mai ales cele peste 4 milioane de suine din fermele comerciale și cele aflate în gospodării.

Ministrul Petre Daea și MADR și-au făcut treaba, până în prezent. Este foarte important ca autoritățile statului (ANSVSA, asociațiile vânătorilor, Ministerul Mediului, Ministerul Apărării, Guvernul României, Președinția) să trateze cu maximă seriozitate acest subiect, să dezbată acest subiect în Consiliul Suprem de Apărare a Țării – CSAT, for care să le permită să ia măsurile care se impun în regim de urgență pentru a preveni dezastrul și repetarea repercusiunilor care le-au avut pentru țara noastră, când a mai trecut prin situații similare și a avut nevoie sectorul zootehnic respectiv de 10 ani să își revină.

Rezultatele ministrului Petre Daea, ale echipei MADR și continuitatea proiectelor sunt importante pentru sectorul agroalimentar, mediul rural românesc, fermierii autohtoni, reducerea deficitului comercial și creșterea ponderii agriculturii din PIB-ul României".

Mesajul este semnat de Florentin Bercu, directorul executiv al UNCSV.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4622 secunde