Consumaţi carne de pui şi ouă româneşti cu încredere!
Articole de la același autor
Preţul carburanţilor la pompă a explodat! Unde se vinde cea mai ieftină benzină în Constanța
11 Octombrie 2021
Poliţele RCA, mai scumpe decât salariul minim pe economie! Ce trebuie să ştie şoferii
18 Octombrie 2021
Un gest de omenie pentru localnicii din Fântânele. „Invităm oamenii să culeagă gratis legume”
30 Octombrie 2021
Panică printre părinți! Plata bonelor la negru, interzisă prin lege!
11 Noiembrie 2021
Vine criza alimentară? „Nu știm ce prețuri vor fi săptămâna viitoare!”
05 Octombrie 2021
Producătorii români de carne de pasăre şi ouă au transmis printr-un comunicat că, românii nu trebuie să se îngrijoreze şi să consume cu încredere produsele autohtone pentru că în procesul de producţie sunt respectaţi toţi paşii impuşi de autorităţile române dar şi de cele europene pentru siguranţa alimentelor. Astfel, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), semnatara comunicatului a arătat care sunt normele şi directivele UE după care se cresc, se supraveghează sanitar veterinar păsările şi reziduurile din produsele avicole. Potrivit UCPR, „directiva 96/22/CE a Consiliului din 29.04.1996, transpusă în legislaţia noastră prin Ordinul 199/2006, interzice comercializarea şi utilizarea hormonilor în creşterea păsărilor, astfel încât niciun crescător de păsări din România nu folosește astfel de produse. Depistarea reziduurilor de antibiotice, a substanţelor farmacologic active şi a altor reziduuri se face în baza Regulamentului 37/2010 şi a Ordinului 95/2007. Facem precizarea că antibioticele sunt permise în creşterea pasărilor doar pentru tratamente curative, la recomandarea şi sub semnătura medicului veterinar, cu respectarea timpului de aşteptare înainte de sacrificarea păsărilor. Drept urmare, antibioticele nu se utilizează în mod sistematic în creşterea pasărilor, ci doar ocazional, ca formă de tratament. Mai mult decât atât, programul de control oficial pentru reziduuri este aprobat anual de către Comisia Europeană, aceasta stabilind numărul de probe pentru control în funcţie de numărul de păsări din ţară (anual se analizează mii de probe de laborator). Tot Comisia Europeană recomandă şi verifică anual metodele de analiză şi control utilizate în laboratoarele de stat, iar recoltarea probelor pentru analize se face inopinat de către ANSVSA care este auditată anual la capitolul reziduuri. Pentru depistarea pesticidelor în carne operează Regulamentul 396/2005, iar depistarea diferiților contaminanți și a micotoxinelor din carne se face în baza Regulamentului 1881/2006”, au transmis producătorii români de carne de pui.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 17 Octombrie 2021
Duminică, 05 Septembrie 2021
Marţi, 03 August 2021
Duminică, 25 Iulie 2021
Vineri, 23 Iulie 2021
Duminică, 11 Iulie 2021
Luni, 07 Iunie 2021
Luni, 10 Mai 2021
Duminică, 09 Mai 2021
Luni, 26 Aprilie 2021