Consultare europeană privind eficientizarea energetică a clădirilor

Duminică, 14 Iunie 2020, 15:49
117
Comisia Europeană a lansat, pe data de 12 iunie 2020, o consultare publică privind măsurile de stimulare a renovării clădirilor din întreaga UE. Clădirile sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie din UE și pentru 36% din emisiile de gaze cu efect de seră de la nivelul UE. Prin urmare, un parc imobiliar mai eficient din punct de vedere energetic este benefic pentru planetă și poate aduce o contribuție semnificativă la Pactul verde european.

Consultarea se va desfășura până la data de 9 iulie, iar feedback-ul primit va contribui în mod direct la propunerile care urmează să fie prezentate de Comisie după sfârșitul verii.

Comisarul pentru energie, Kadri Simson, a declarat: "Un cămin confortabil și facturi accesibile la energie se numără printre principalele priorități ale oricărei familii din Europa și dorim ca acest deziderat să devină realitate pentru fiecare dintre acestea. În același timp, dorim să reînnoim clădirile publice, cum ar fi școlile și spitalele, dar și proprietățile comerciale, pentru a ne asigura că sunt eficiente din punct de vedere energetic și al costurilor".

Comisia Europeană a publicat deja o foaie de parcurs pentru această inițiativă, iar pentru toamnă sunt planificate o comunicare și un plan de acțiune. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.176 secunde