Constructorii navali japonezi au inventat o instalație de captare a CO2 din gazele de eșapament

128
1
Constructorii navali japonezi au inventat o instalație de captare a CO2 din gazele de eșapament - constructoriinavalijaponezi-1635073847.jpg

Articole de la același autor

Industria navală s-a angajat într-un efort la scară mondială pentru reducerea emisiilor de gaze în atmosferă. Se folosesc combustibili cu conținut redus de sulf, motoarele acționate de combustibilii fosili (motorina, păcura și gazele) încep să fie înlocuite cu cele alimentate cu combustibili verzi (amoniac și hidrogen) ori cu energie electrică și sunt tot mai multe proiecte de nave acționate de forța vântului.
 

Recent compania japoneză Kawasaki Kisen Kaisha („K” LINE) a anunțat succesul obținut cu o instalație de captare a dioxidului de carbon (CO2) din gazele de eșapament emise de o navă.
 

Instalația - construită în cadrul proiectului „Cercetare și dezvoltare pentru tehnologiile avansate ale resurselor marine”, realizat în cooperare cu Mitsubishi Shipbuilding și Nippon Kaiji Kyokai – a fost montată pe nava pentru transportul cărbunilor „Corona Utility”, la începutul lunii august 2021. De atunci și până astăzi au fost măsurate performanțele sale. S-a constatat că instalația a captat dioxidul de carbon din gazele de eșapament în proporție de 99,9%.
 

Cercetările în cadrul proiectului vor continua, pentru a realiza noi tehnologii navale. Succesul obținut cu instalația de captare a dioxidului de carbon renaște speranța că, în continuare, vor putea fi utilizați combustibilii fosili fără a face vreun rău mediului și cu costuri mult mai mici.

Ion TIȚA-CĂLIN



Comentează știrea

io dixit
6 noiembrie 2021
curios

cum se stocheaza si ce se face cu el? cam lesinat articolul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9299 secunde