Constănțenii cumpără vacanțe la preț redus și mobilă ieftină, la târgurile din Mamaia

937
1

Articole de la același autor

În timp ce iarna nu se îndură să plece din țară, vara și-a trimis emisarii la Pavilionul Expozițional din Mamaia. Este vorba de agențiile de turism prezente la cea de-a XI-a ediție a Târgului de turism "Vacanța" Constanța, care și-a deschis porțile ieri, 22 martie 2018. 


Evenimentul este completat de alte două manifestări expoziționale cu tradiție în Constanța: Salonul de dotări hoteliere și alimentație publică "Litoral 2018", ediția a XVI-a, și Târgul de mobilă "Totul pentru casă și familie - 2018", ediția a VII-a.


Festivitatea de deschidere a fost oficiată de Ion Dănuț Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, și de reprezentanți ai Asociației Naționale a Agențiilor de Turism. 


În timp ce oficialii își rostesc discursurile inaugurale, vă invit să dăm o raită prin târg, împreună cu vizitatorii care au început să sosească. Iată, standul stațiunii Straja, din județul Hunedoara, care este reprezentată la târg de trei unități. 


"Avem oferte de Paști, de 1 Mai, de tabere școlare de vară, o săptămână la munte pentru turiștii individuali. Straja este o stațiune de munte. Iarna e vizitată pentru sporturile de iarnă, iar vara, pentru obiectivele turistice din județ și pentru traseele montane pedestre. E punctul de plecare la o mulțime de obiective turistice: Retezatul Mare, lacurile Liana și Bucura, cetățile dacice, Castelul Huniazilor și peșterile", a declarat Sanda Mureșan, reprezentanta stațiunii Straja. 


Vacanțe în România și în Europa 


Agenția de turism Carpatem are o gamă largă de oferte, de la destinațiile din Europa, la cele exotice, sejururi în Spania, Portugalia și Italia. "Pe perioada târgului, se acordă reduceri care pot ajunge până la 200 de euro pe persoană, în funcție de pachetul ales", a declarat Ana Alexa, reprezentanta agenției de turism. 


Agenția de Dezvoltare Economică a Județului Hunedoara este prezentă pentru prima oară la Târgul "Vacanța", a afirmat reprezentanta acesteia, Elena Ster. Cei ce vizitează standul primesc un set de materiale promoționale: harta turistică a județului, pliante de prezentare a obiectivelor turistice, CD-uri. 


"După Constanța, suntem al doilea județ din țară cu cele mai multe obiective turistice. Oferta noastră este deosebit de atractivă. Turiștii pot vizita cetatea dacică Sarmisegetuza Regia, parcul Național Retezat, Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului, Parcul Natural Grădiștea, Peștera Bolii, Cascada Clocota, Cheile Crivadei, Rezervația de zimbri Slivuț - Hațeg, cetățile Mălăiești, Colț, Devei, Castelul Corvinilor, Termele Romane de la Geoagiu, Muzeul Aurului și multe altele", a afirmat Elena Ster. 
Agenția Icar Tours Constanța oferă vacanțe în Europa și pe alte continente. Pe perioada târgului, pentru fiecare program se acordă un bonus special. Reducerile ajung până la 10%. Printre destinațiile prezentate, se numără Spania, Grecia, Turcia, Croația, noutatea acestui an fiind Albania. 


"Ofertele timpurii (early booking) mai pot fi făcute până la data de 31 martie. În cazul lor, reducerile pot ajunge până la 25%", a afirmat agentul de turism Silvia Croitoru. 


"Totul pentru casă și familie" 


În Târgul de mobilă "Totul pentru casă și familie - 2018", primul care mi-a atras atenția este standul producătorului Kuma România, din Bănești, județul Prahova. Compania cu capital danez produce lavoare, blaturi și mobilier de bucătărie. Materia primă este praful de marmură și rășina. 80% din producție merge la export, în Peninsula Scandinavică, afirmă Răzvan Panaite, reprezentantul fabricii. 


Alături își expune marfa Nett Front, din comuna Vidrăsău, Mureș. Este producător de uși de mobilier, din MDF. Firma are capital româno-ungar. Prezent la mai toate târgurile și expozițiile din țară, Nett Front este bine reprezentat pe piața constănțeană, având o bună distribuție a produselor sale. 


Iată un stand cu mobilier casnic: paturi, dulapuri, mobilier de bucătărie, cufere. Toate sunt executate din lemn masiv, bine prelucrat și vopsit în alb. Producătorul este fabrica Banilevici Junior, din Suceava. Maria Crăciun, reprezentanta ei, nu are timp să răsufle, din cauza mulțimii cumpărătorilor ce stau la coadă. Reușesc să intru în discuție cu Gabriel Turcu, un bărbat în vârstă, care tocmai a făcut o achiziție pentru casa cea nouă: "Mobilierul este de foarte bună calitate. Vă vorbesc ca un cunoscător, căci am fost tâmplar. E lemn masiv, lucrat cum trebuie, pe mașină. Iar prețurile sunt foarte convenabile. Nu găsești așa ceva în magazinele din Constanța". 


Fabricantul Risconof SRL, din Suceava, expune lenjerie de pat, pilote, perne, draperii și altele asemenea. Este foarte cunoscut în industria hotelieră. Drept dovadă, produsele sale se găsesc în multe unități de cazare de pe litoralul românesc. 


Comentează știrea

Cristian
23 martie 2018
Ooooh my God...

Luați-i, frate, careva de prin redacție, pixul din mână dinozaurului ăstuia !!! Arătați-i o poză cu numele de azi al ziarului să vadă că s-a schimbat și-acum e Cuget Liber, nu Dobrogea Nouă !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5714 secunde