Constănțenii cumpără tot mai multe mașini, însă extrem de puține sunt noi

320
Constănțenii cumpără tot mai multe mașini, însă extrem de puține sunt noi - masinicta-1366547087.jpg
Constănțenii n-au foarte mulți bani de cheltuit, "puși la saltea", iar la credite fie nu mai ajung, fie s-au lecuit. Totuși, mașini se cumpără în continuare, și nu puține! Tot mai mulți șoferi preferă să-și achiziționeze o mașină la mâna a doua, și asta deoarece puțini mai sunt dispuși să dea peste 10.000 de euro pe un autoturism nou. Iar cum prețurile au intrat serios la apă în ultima perioadă, în cazul mașinilor rulate, constănțenii profită de ocazie. 

În ianuarie și februarie, peste 850 de autoturisme au fost înmatriculate la Constanța, iar în martie cifra a sărit de 530, arată datele Direcției Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Partea proastă este că, de la lună la lună, numărul mașinilor noi înmatriculate scade. Dacă în ianuarie, puțin peste 21% dintre autoturismele înmatriculate de constănțeni aveau zero kilometri la achiziție, în februarie procentul a scăzut la 20%, iar în martie, la aproape 15%. Anul trecut situația stătea ceva mai bine. În martie 2012, 23% dintre mașinile înmatriculate la Constanța erau noi, în condițiile în care numărul total de autoturisme înmatriculate era cu peste 240 mai mic decât luna trecută.

Volkswagen, în preferințele constănțenilor

De o scădere semnificativă vorbim și la nivel național. Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi a continuat să scadă, în martie 2013 fiind consemnate 3.324 de unități, mai puține cu 32,19% față de aceeași perioadă din 2012, arată statistica DRPCIV.

Cea mai vândută marcă auto (la capitolul autoturisme noi) a continuat să fie, în martie, Dacia, cu 941 de unități (în scădere cu 18,81% față de martie 2012), urmată de Volkswagen - cu 391 unități (-34,62%), Skoda - 307 unități (-26,73%) și Hyundai - 207 unități (+8,38%).

Constănțenii au înmatriculat și ei luna trecută 17 autoturisme Dacia, majoritatea Duster și Logan. Pe de altă parte, deși mari fani ai mărcii Volkswagen (peste 80 de mașini înmatriculate în martie), doar un singur constănțean a avut bani de un Volkswagen Golf nou.

Potrivit datelor DRPCIV, în martie 2013 cele mai rare mărci nou înmatriculate, și noi, au fost Jeep (șase exemplare), Alfa Romeo, Jaguar, Lancia și Subaru (câte patru unități), respectiv Bentley, Daewoo și Infiniti (câte o unitate).

La Constanța, când vorbim despre mașini ale unor mărci care ajung la înmatriculări destul de rar, luna trecută și-a schimbat oficial proprietarul și un Cadillac din 2008 și un Chrysler din 2005, dar și două autoturisme marca Porsche, fabricate în 2008 și 2010. În plus, a fost înmatriculat și un Subaru nou - nouț.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3487 secunde