Prețuri umflate artificial!

Constanța, primul loc în topul marilor orașe cu cele mai semnificative ieftiniri la apartamente

298
1
Constanța, primul loc în topul marilor orașe cu cele mai semnificative ieftiniri la apartamente - blocuri-1371126107.jpg

Articole de la același autor

Piața imobiliară a consemnat în luna mai o oarecare stabilitate, ara-tă cea mai recentă analiză a portalului imobiliare.ro. Cu toate acestea, tendința generală în marile orașe (Constanța, Ploiești, București, Brașov, Timișoara, Cluj - Napoca) a fost de scădere, potrivit sursei amintite, care a realizat și un clasament în funcție de ieftinirile la apartamente din ultimul an.

Privilegiații, la capitolul ieftiniri, sunt constănțenii. Municipiul se situează pe primul loc în acest top, semn că vânzătorii au fost nevoiți să mai renunțe la pretenții și astfel prețurile umflate peste măsură să mai coboare.

Mai exact, potrivit analizei portalului imobiliar, Constanța ocupă primul loc în top, cu o scădere de 4,2% față de luna mai 2012, de la un preț mediu de 906 la 868 de euro pe metrul pătrat. Dar, ca de fiecare dată, o veste bună este urmată de una mai puțin bună. Este, alături de Cluj - Napoca, unul dintre cele două mari orașe incluse în analiză care au făcut excepție de la tendința generală de scădere a prețurilor din ultimele treizeci de zile. Din fericire, prețurile cerute de proprietari și dezvoltatori au crescut însă foarte ușor față de aprilie, cu doar 0,2%, așadar putem vorbi mai degrabă, și în acest caz, de o stabilizare a pieței.

Această tendință de scumpire, fie ea și la acest nivel, a fost resim-țită doar pe segmentul apartamentelor vechi, care au consemnat un avans de 0,6%, de la 859 la 864 de euro pe metrul pătrat. Pe de altă parte, apartamentele noi s-au ieftinit cu 0,4%, de la 890 la 886 de euro pe metru pătrat.

Diferență de 5,5%, la sfârșitul lui martie

O analiză similară a fost reali-zată și la sfârșitul lunii martie, și prezentată la începutul lunii aprilie. Și atunci în Constanța se înregistra cel mai mare declin din ultima lună (din martie), dintre orașele analizate, însă de doar 1%. Totodată, în orașul de la malul mării se înregistra atunci cea mai mare diferență de preț la 12 luni, respectiv 5,5%. Vânzătorii din Constanța cereau, în medie, 865 de euro pe metru pătrat util, în scădere de la 874 de euro pe metru pătrat. 

Comentează știrea

admirator
14 iunie 2013
mda, vedem

si ne minunam... In primul rand scaderrea pretului la cladiri sub pretul de constructie nu e un lucru bun si de durata. Doar o conjunctura speculativa. (Pina la criza specula era in favoarea investitorilor, acum e in favoarea cumparatorilor. Dar tot bula specualtiva.) Oare de ce? Mai ales in Constanta, unde presiunea cumparatroilor e constanta si unde se pot inchiria apartamentele tot anul, cu un puseu important vara... Asta denota ca piata noastra e -mai departe- condusa de forte oculte... Pina cand?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4287 secunde