Comunitatea maritimă vă cere: Vaccinați navigatorii în etapa a doua!

1035
Comunitatea maritimă vă cere: Vaccinați navigatorii în etapa a doua! - vaccinarenavigatori-1610980525.jpg

Articole de la același autor

La debutul pandemiei Covid-19, Sindicatul Liber al Navigatorilor a solicitat ca marinarii să fie recunoscuți de statul român ca „lucrători-cheie”, care oferă un serviciu esențial. În prezent, nefiind angajati la companii din România, navigatorii nu figurează în etapa a doua a programului national de vaccinare. Drept urmare, la inițiativa Sindicatului Liber al Navigatorilor, a Asociației Naționale a Societatilor de Crewing din România, a Autorității Navale Române, demers sprijinit de Prefectura Constanta și susținut de navigatori, Ministerul Transporturilor și Ministerul Sănătății vor propune un proiect de act normativ pentru modificarea HG nr. 1031 din noiembrie 2020.

Modificările vizează introducerea a trei noi categorii de lucrători români în domenii esentiale: personalul navigant maritim și fluvial, lucrătorii de pe platformele marine și cei de pe unitățile mobile din domeniul petrolier.

„Sperăm ca această modificare a HG 1031/2020 să fie publicată urgent în Monitorul Oficial al României, iar lucrătorii STS care au în atribuțiuni funcționarea platformei de înscriere pentru vaccinare Covid-19, să modifice corespunzător și rapid suportul electronic, astfel încât programarea în etapa a doua să se poată face cât mai facil și cu noile modificări.

SLN propune o modalitate rapidă, prin posibilitatea programării personale a celor care doresc să se vaccineze, în raza domiciliului lor prin platformă electronică sau prin Call Center”, se arată într-un comunicat de presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8222 secunde