Comportamentul de consum al românilor s-a schimbat în pandemie
Articole de la același autor
Căminele de bătrâni, afaceri profitabile. Ce trebuie să ştii pentru a porni un astfel de business
16 Aprilie 2021
Directorul Aeroportului „Mihail Kogălniceanu”, Bogdan Artagea: „Am fost nevoiţi să anulăm toate cele patru curse cu Turkish Airlines”
13 Aprilie 2021
Comportamentul de consum al românilor s-a schimbat în pandemie în ceea ce priveşte hrana, preferând în special produse din carne ambalate în gramaje mici, arată cele mai recente date ale Asociaţiei Române a Cărnii (ARC). Înainte de pandemie, în preajma zilei de 1 Mai se consumau 30 de milioane de mici, astfel că, un român consuma într-o singură zi, cantitatea de mici pentru o lună. Pentru că anul acesta Ziua Muncii şi Paştele cad în aceeaşi perioadă, se aşteaptă la un consum mai mare de carne de miel decât de mici, estimează reprezentanţii ARC. Numărul de miei sacrificaţi în anul acesta va fi asemănător cu cel de anul trecut, când au fost sacrificaţi aproximativ două milioane. Ca noutate, procesatorii spun că au crescut vânzările la drob cu 14%, comparativ cu anul trecut. Potrivit datelor ARC, un român consumă în medie în jur de 14,7 kilograme pe an de produse din carne.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 12 Martie 2021
Miercuri, 03 Martie 2021
Vineri, 12 Februarie 2021
Joi, 07 Ianuarie 2021
Luni, 14 Septembrie 2020
Luni, 07 Septembrie 2020
Marţi, 01 Septembrie 2020
Luni, 01 Februarie 2021
Miercuri, 09 Septembrie 2020