Compensații bănești pentru fermierii și IMM-urile agroalimentare afectate de criza Covid

125
Compensații bănești pentru fermierii și  IMM-urile agroalimentare afectate de criza Covid - compensatiibanestipentrufermieri-1592832192.jpg

Articole de la același autor

La sfârșitul săptămânii trecute, parlamentarii europeni au majorat nivelul ajutorului financiar pe care țările UE îl vor putea acorda fermierilor și IMM-urilor agroalimentare, din Fondul de dezvoltare rurală al UE, în contextul crizei. Măsura de urgență aprobată de Parlamentul European le va permite statelor comunitare să utilizeze fondurile UE rămase în programele lor de dezvoltare rurală pentru a plăti o sumă forfetară unică, sub formă de compensație, pentru fermierii și micile întreprinderi rurale afectate de criza COVID-19.

Compensația ce poate fi plătită fermierilor ajunge la 7.000 de euro, cu 2.000 de euro mai mult decât a propus Comisia Europeană. Sprijinul acordat IMM-urilor agroalimentare se ridică la 50.000 de euro, în conformitate cu propunerea inițială a Comisiei.

Suma de finanțare a măsurii de sprijin sub formă de lichidități va fi limitată la 2% din pachetul financiar al UE pentru programele de dezvoltare rurală din fiecare stat membru, în creștere față de procentul de 1% propus inițial de Comisia Europeană.

Deputații au decis, de asemenea, să acorde mai mult timp statelor membre pentru acordarea sprijinului. Astfel a fost prelungit până la 30 iunie 2021 termenul pentru efectuarea plăților (în loc de 31 decembrie 2020), iar cererile de sprijin vor trebui aprobate de autoritățile competente înainte de 31 decembrie 2020. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iunie 2020
Stire din Economie : Un obiectiv ambițios pentru România
Sâmbătă, 02 Mai 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.9617 secunde