Compania Oil Terminal, obligată să depună garanții uriașe pentru a avea voie să depoziteze produse petroliere

291
Compania Oil Terminal, obligată să depună garanții uriașe pentru a avea voie să depoziteze produse petroliere - companiaoilterminalobligatasadep-1602512101.jpg

Articole de la același autor

Pentru a obține autorizația de antrepozit fiscal pentru produsele petroliere accizabile, compania Oil Terminal din portul Constanța trebuie să depună o garanție bancară corespunzătoare sumei de 35.464.066,20 lei. Garanția este constituită în favoarea Ministerului Finanțelor Publice (MFP), prin Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul ANAF, pentru întreaga perioadă de valabilitate a autorizației de antrepozit fiscal de depozitare. Altfel spus, statul român își ia măsuri de prevedere ca operatorul portuar Oil Terminal, în care el este acționarul majoritar, să nu-l fure cumva.

Pe data de 12 octombrie 2020, adunarea generală a acționarilor companiei Oil Terminal a aprobat structura de garanții aferente creditului bancar în valoare de 35.464.066,20 lei reprezentând facilitatea de emitere a scrisorii de garanție bancară. Astfel, vor fi constituite:

- o ipotecă mobiliară asupra creanțelor cu MOL România Petroleum Products SRL și Maddox SA Geneva;

- o altă ipotecă pe următoarele mijloace fixe aflate în proprietatea Oil Terminal SSA: un teren în suprafață de 20.000 mp situat în Constanţa, str. Caraiman nr. 2 (depozit IV Sud - Movila Sara) și două rezervoare cu capacitatea de 50.000 metri cubi fiecare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3928 secunde