Compania "Celco" lansează procedeul natural de termoizolare a structurilor din beton

476
Compania

Articole de la același autor

Producătorul de materiale de construcții Celco SA, din Constanța, este una dintre companiile românești inovative, o "specie" rară, de elită. Conform standardelor Uniunii Europene, companiile inovative sunt acele unități economice care promovează tehnologii și produse noi, metode noi de organizare, de marketing, de desfacere și așa mai departe. Celco SA se poate lăuda că excelează în multe dintre aceste capitole. 


De-a lungul timpului v-am prezentat creațiile sale: prima gamă de buiandrugi termoizolanți din România, gama de adezivi și mortare destinate finisajelor la interior și exterior, adezivul de lux pentru izolarea termică a clădirilor și altele.


Șirul creațiilor marca Celco continuă cu "procedeul natural de termoizolare a structurilor din beton".


Potrivit companiei, procedeul de termoizolație cu plăcile de BCA Celco Megaterm este destinat izolării termice a elementelor structurale din beton armat (stâlpi, grinzi, planșee), în vederea corectării punților termice și reducerea gradului de transfer termic la clădirile noi, civile și industriale.


Procedeul de termoizolație contribuie la creșterea rezistenței la transfer termic a elementelor structurale din beton și previne daunele provocate de acumularea umidității, fenomenele de condens și apariția mucegaiului.


Procedeul de termoizolație se realizează cu un sistem compozit alcătuit din:
■ plăcile de BCA Celco Megaterm, conductivitate termică λ=0,072±0,01 W/m0K, densitate 300±25 kg/m3 , dimensiuni 625 x 240 mm (lungime x înălțime) și grosime 150 mm sau 175 mm;
■ mortar adeziv și masa de șpaclu fabricat de Celco pentru procedeul de termoizolație cu plăcile de BCA Celco Megaterm;
■ dibluri cu rozeta și tija din material termoplastic și șurub de fixare metalic de tip Ejotherm STR U 2G, ce au agrementul tehnic european ETA 04-0023/17.10.2017;
■ plasa de armare din fibră de sticlă min. 145 kg/m2;
■ finisaj cu același mortar-adeziv sau mortar de tencuire și tinci.
Procedeul de termoizolație cu plăci de BCA Celco Megaterm se aplică la clădiri cu structura de rezistență în cadre, în același plan cu pereții din elemente de zidărie de BCA. Procedeul de termoizolație se aplică doar la clădiri noi, numai pe baza unui proiect de execuție întocmit, verificat și avizat, cu respectarea reglementărilor tehnice în vigoare și în conformitate cu prevederile legale.
Avantajele sistemului de termoizolare cu plăci de BCA Celco Megaterm sunt: 
■ izolația este naturală, minerală;
■ izolația este ignifugă, încadrată în Euroclasa A1 de rezistență la foc;
■ izolația are rezistență mecanică - min. 1,5 N/mm2;
■ termosistemul prezintă rezistență la transfer termic (Rsistem=2,284 m2K/W pentru plăcile de 150 mm grosime; Rsistem=2,632 m2K/W pentru plăcile de 175 mm grosime).


Noul procedeu de izolare a structurilor din beton cu plăcile de BCA Celco Megaterm asigură unitate în ceea ce privește materialul folosit pentru anvelopa unei clădiri, eficiență energetică prin reducerea punților termice și reprezintă o adevărată barieră împotriva incendiilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3331 secunde