Comisia Europeană avizează ajutorul de 2,66 miliarde de euro pentru Complexul Energetic Oltenia

181
Comisia Europeană avizează ajutorul de 2,66 miliarde de euro pentru Complexul Energetic Oltenia - comisiaeuropeanaavizeazaajutorul-1643306743.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a aprobat demersul statului român de a-i acorda Complexului Energetic Oltenia un ajutor de restructurare în valoare de până la 2,66 miliarde de eruro (13,15 miliarde de lei). Măsura îi va permite societății să își finanțeze planul de restructurare și să își restabilească viabilitatea pe termen lung.

Vicepreședinta executivă Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței, a declarat: „Planul de restructurare prezentat de România și ajutorul pentru sprijinirea acestuia vor asigura restabilirea viabilității pe termen lung a CE Oltenia fără a fi necesară continuarea acordării de ajutor de stat. Sprijinul public este însoțit de garanții pentru a asigura că denaturările concurenței care s-ar putea produce sunt reduse la minimum și că măsurile vor sprijini obiectivele de decarbonizare ale UE, în concordanță cu Pactul verde european.”

Complexul Energetic Oltenia este o întreprindere de stat care desfășoară activități în domeniul mineritului, al producerii de energie electrică și al furnizării de energie termică. Societatea este al treilea cel mai mare producător de energie electrică din România și este importantă din motive de securitate energetică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7912 secunde