Comerțul cu legume și fructe, sub lupa direcțiilor agricole județene

216
Comerțul cu legume și fructe, sub lupa direcțiilor agricole județene - comertulculegumesifructesublupad-1572555222.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii din cadrul direcțiilor pentru agricultură județene desfășoară verificări în toate piețele agroalimentare din țară, în depozitele en-gros, precum și în hipermarket-uri. În acțiunile de verificare se pune accent pe indicarea corectă a localității de producție, a datei recoltării pentru toate produsele autohtone, a prospețimii acestora și a țării de origine și categoriei de calitate pentru produsele provenite din import sau comerț intracomunitar. 


Acțiunile de monitorizare și verificare a comerțului cu legume și fructe pe toată filiera, de la producere până la comercializare, au drept scop ca toți consumatorii să poată beneficia de produse de calitate și sigure pentru sănătate. 


De la începutul anului și până în prezent, pentru abaterile de la lege constatate au fost aplicate amenzi în valoare de 161.400 lei și au fost date 286 de avertismente cu planuri de remediere. 


În cadrul Programului Național de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe și cereale, Autoritatea Națională Fitosanitară recoltează, în permanență, probe. Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele și fructele din producția autohtonă întrunesc standardele de calitate și nu prezintă risc pentru consumatori.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5339 secunde