Coaliție europeană împotriva criminalității informatice

169
Coaliție europeană împotriva criminalității informatice - coalitieeuropeanaimpotrivacrimin-1582902851.jpg

Articole recomandate

Un grup al celor mai mari și mai importante infrastructuri financiare din Europa, membri ai Comitetului Euro Cyber Resilience pentru infrastructurile financiare pan-europene (BCE), prezidat de Banca Centrală Europeană (BCE), a lansat inițiativa de a împărtăși informațiile vitale privind amenințările la adresa cibersecurității. Proiectul are drept scop protecția economiilor cetățenilor europeni împotriva criminalității informatice.

Obiectivele de bază ale inițiativei, cunoscută sub numele de "Inițiativa informatică și de partajare a informațiilor informatice " (CIISI-UE), sunt: protejarea sistemului financiar prin prevenirea, detectarea și reacția la cyberatacuri; facilitarea schimbului de informații și bune practici între infrastructurile financiare; creșterea vigilenței față de amenințările la adresa securității cibernetice.

"Este pentru prima dată când infrastructurile financiare majore, Europol și Agenția pentru Cibersecuritate a Uniunii Europene (ENISA) au luat în comun măsuri împotriva riscului cibernetic - a declarat Fabio Panetta, președintele BCE. Sperăm că acesta va fi un model inspirator pentru alte jurisdicții de a aborda una dintre cele mai mari amenințări ale timpului nostru. Cybercriminalii fură din ce în ce mai mult bani și, prin urmare, schimbul de informații ne va ajuta să prevenim atacurile și în cele din urmă să protejăm banii oamenilor. "

Amenințările cibernetice prezintă un risc grav pentru stabilitatea sistemului financiar european și global. Ele sunt fără margini, iar capacitățile atacatorilor sunt în continuă evoluție, amenințând să perturbe sistemele financiare globale interconectate. Pentru a combate cu succes riscurile cibernetice, infrastructurile financiare trebuie să participe activ la schimbul de informații și să colaboreze cu părțile interesate din cadrul industriei în ansamblu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1859 secunde