CNADNR împarte sancțiuni pentru neefectuarea reparațiilor

107
CNADNR împarte sancțiuni pentru neefectuarea reparațiilor - cnadnrimparte-1420797182.jpg

Articole de la același autor

Conducerea CNADNR SA a efectuat o inspecție tehnică de lucru la podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse, în urma căreia s-a dispus măsura sancționării cu avertisment a șefului SDN București Sud pentru neefectuarea la timp a reparațiilor la partea carosabilă. De asemenea, s-a luat măsura sancționării prestatorului GECOR SRL, pentru nerespectarea tehnicilor de efectuare a reparațiilor conform normativului NE025/2003, dispunându-se ca reparațiile sa fie terminate astăzi, 9 ianuarie 2015. De asemenea, prestatorul va prezenta conducerii CNADNR SA certificatul de conformitate a mixturii stocabile și studiile de laborator pentru compoziția mixturii.


Contractul de reabilitare a Podului peste Dunăre în sensul Giurgiu - Ruse a fost atribuit în luna octombrie 2014 Asocierii Collini Lavori S.p.A. - Tecnic Consulting Engineering, iar în luna noiembrie 2014 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Contractul are o perioada de 16 luni, investiția fiind finanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS-T 2007 - 2013. Din cele 16 luni, 2 luni reprezintă perioada de proiectare, care se va încheia la sfârșitul lunii ianuarie 2015. După finalizarea perioadei de proiectare va începe perioada de execuție a lucrărilor, însă din cauza condițiilor meteorologice caracteristice perioadei de iarnă, execuția propriu zisă va fi posibilă începând cu luna martie 2015. Lucrările de reabilitare urmează a fi finalizate până la data de 31 decembrie 2015. 


Potrivit contractului, în afară de lucrările de reparare și consolidare a podului, se vor realiza și lucrări de reabilitare a drumului pana la punctul de acces vamal. Potrivit contractului, (FIDIC galben), responsabilitatea proiectării îi revine în totalitate antreprenorului, având o perioadă de garanție de 2 ani. 


Din informațiile CNADNR și din studiile puse la dispoziție în timpul licitației, structura de rezistență a podului nu este afectată. Antreprenorul este obligat să își facă propriile studii și să asigure desfășurarea circulației rutiere în condiții de siguranță pe parcursul derulării contractului. 


Până la începerea lucrărilor în luna martie 2015, CNADNR SA execută lucrări de reparații, ca măsură provizorie de asigurare a desfășurării în condiții de siguranță a traficului rutier. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Decembrie 2014
Stire din Social : Anunțul CNADNR care vizează toți șoferii
Marţi, 14 Octombrie 2014
Stire din Sport Internațional : Veste bună pentru Fernando Santos!
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : "E lege sau nu e lege?"
Pagina a fost generata in 0.8866 secunde