Clc. Ioan Bălan a plecat spre portul Veșniciei

1519
4
Clc. Ioan Bălan a plecat spre portul Veșniciei - ioanbalanan1339315492-1339341644.jpg
"Este un om deosebit, un bun profesionist", astfel îl descriau colegii de muncă pe comandantul de cursă lungă Ioan Bălan, fostul director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime. Omenia, atenția și respectul cu care îi trata pe cei din jur au fost principalele sale calități, dublate de profesionalism și devotament pentru munca sa.
Ioan Bălan nu mai este printre noi. În dimineața zilei de 9 iunie, o boală necruțătoare a pus capăt unei existențe dedicate mării, industriei portuare și activităților off-shore.
A absolvit Școala Militară Superioară de Marină "Mircea cel Bătrân", Constanța, specialitatea punte, în 1971. În calitate de ofițer de marină, a activat pe navele Navrom Constanța în intervalul 1971 - 1975.
Începând din 1975, viața și evoluția sa profesională au fost strâns legate de începuturile și dezvoltarea industriei petroliere marine în România. Mai întâi, între 1975 și 1982, a navigat pe navele Întreprinderii de Foraj și Lucrări Geologice Constanța. Din 1982 și până în 1995, la Petromar Constanța, a ocupat funcțiile de comandant de navă, șef secție exploatare și inginer șef pentru activitatea navală.
Ruta sa profesională a continuat la Căpi-tănia Zonală Constanța, unde, între 1995 și 1999, a ocupat funcțiile de căpitan de port specialist și director adjunct. Între 1999 și 2001 a fost directorul general al firmei de remorcaj maritim TRIM SA, din portul Constanța.
Activitatea sa la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a debutat în 2001, ca șef al serviciului de exploatare portuară. A fost promovat director al direcției exploatare, siguranță și securitate portuară, iar din 2009 până în 2011, a condus compania în calitate de director general.
Activitatea sa la cârma administrației portuare a coincis cu perioada cea mai grea din istoria porturilor maritime românești, ca urmare a crizei economice mondiale. Cu Ioan Bălan la conducere, CNAPMC a reușit să treacă cu bine prin recesiune, încurajând, totodată, investițiile private. În intervalul 2009 - 2011, în porturile Constanța și Midia au fost puse în funcțiune mari capacități de operare portuară.
Numele lui Ioan Bălan este încrustat pe placa de marmură din sala centrală a Gării Maritime, alături de numele tuturor celor ce au condus destinele portului Constanța.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Comentează știrea

Fonduri UE
11 iunie 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Cristi Șerban
11 iunie 2012
Despre morți, numai de bine

Totuși, dacă era un decedat al nebăsiștilor, altfel ar fi scris Cuget Liber.

Monica
13 iunie 2012
Raspuns Cristi Serban

Indiferent din ce tabara ar fi apartinut, acest OM ar fi avut parte de acelasi respect din partea cunoscutilor.Pentru ca doar cei care l-au cunoscut pot sa vorbeasca de caracterul dansului, de bunatatea de care a dat dovada si de sufletul mare pe care l-a avut.Nu a existat persoana care sa ii ceara ajutorul si sa nu il primeasca.Era un om dur, dar din duritatea dansului invatai ca trebuie sa te descurci in viata.Era un om onest care din pacate a cazut in mijlocul unui scandal care l-a denigrat pe nedrept si care a reusit sa il macine pe interior.Cine esti tu,Serban Cristi ca sa poti comenta de persoana celui care a fost IOAN BALAN???

Ion Marinarul
15 iunie 2012
SA-I FIE TARANA USOARA !

DUMNEZEU SA-L IERTE !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2029 secunde