Cîțu: Numărul companiilor care au accesat IMM Invest ar putea trece azi de 10.000

123
Cîțu: Numărul companiilor care au accesat IMM Invest ar putea trece azi de 10.000 - bani2-1593603548.jpg

Articole recomandate

Numărul de companii care au accesat programul IMM Invest este posibil să treacă, miercuri, de 10.000, iar volumul finanțărilor să ajungă la 10 miliarde de lei, a anunțat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, la începutul ședinței de Guvern de miercuri.


"Ar trebui să avem astăzi sau cel mai târziu mâine decizia Comisiei Europene în legătură cu programul pentru companii mari, schema de ajutor pentru garanții. Ar trebui astăzi sau mâine. Vine exact la timp pentru programul de relansare. Și o să vă dau până la sfârșitul ședinței și un update pe IMM Invest, dar astăzi cred că depășim și cifra de 10.000 de companii și ne apropiem de 10 miliarde. Ar trebui să ne gândim la rectificare dacă și cu cât suplimentăm", a declarat Florin Cîțu, citat de Agerpres.


Premierul Ludovic Orban a menționat că Executivul este dispus să suplimenteze plafonul în măsura în care va fi necesar, atâta vreme cât există cerere și disponibilitate din partea băncilor pentru finanțare.


"La rectificare va trebui să suplimentăm. Până atunci vom epuiza plafonul", a spus Cîțu.


Florin Cîțu a mai afirmat că în prima lectură se va afla ordonanța privind programul IMM Leasing de echipamente și utilaje.


IMM Invest este un program de finanțare a microîntreprinderilor din România, prin care statul asigură până la 90% din valoarea creditului. Dobânda creditelor este subvenționată integral de stat cel puțin până la final de an, zero comisioane legate de garanția statului, zero comision de rambursare anticipată a creditului, iar perioada de acordare a garanției este de până la 72 de luni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2398 secunde