Cine a plătit anul acesta taxa pentru mașinile "vechi" își poate cere banii înapoi

512

Articole de la același autor

Pe site-ul Ministerului Mediului a fost publicat proiectul de Ordonanță de Urgență pentru suspendarea aplicării, până pe 1 ianuarie 2013, a unor dispoziții ale Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Este vorba despre taxa aplicată la prima transcriere a dreptului de proprietate pentru autovehiculele înmatriculate în România pentru care nu este plătită taxa specială pentru autoturisme și autovehicule prevăzută de legea în vigoare până la data de 1 iulie 2008, sau taxa pe poluare pentru autovehicule prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, aprobată prin Legea nr. 140/2011.

Contribuabilii care au achitat deja taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate, în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a Legii nr. 9/2012 și data intrării în vigoare a acestei ordonanțe de urgență, pot solicita restituirea acesteia.

Sumele se restituie la cererea contribuabilului, adresată organului fiscal competent.

"Practic, se suspendă aplicarea dispozițiilor legale pentru o perioadă suficientă de timp în vederea reglementării situațiilor în care, pentru efectuarea transcrierii dreptului de proprietate este nevoie de implicarea mai multor persoane și organisme ale statului", se arată în nota de fundamentare a Ordonanței de Urgență.

Suspendarea pentru un an a plății taxei de poluare pentru aceste mașini înmatriculate înainte de 2007 va aduce însă pierderi de 336 milioane de lei în bugetul Fondului pentru Mediu, se mai arată în Proiectul de Ordonanță de Urgență propus dezbaterii publice până la data de 5 februarie 2012. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Taxa auto, amânată cu un an
Pagina a fost generata in 0.8403 secunde