Cinci aeroporturi din România vor primi ajutoare de stat

157
Cinci aeroporturi din România vor primi ajutoare de stat - aro-1597906215.jpg

Articole recomandate

Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, un Memorandum pentru acordarea unor ajutoare de stat aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri/an, aflate în subordinea unor județe, pentru pierderile înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19 și cauzate direct de această pandemie, în perioada martie-iunie 2020.


Este vorba despre 5 aeroporturi organizate ca regii autonome (Aeroportul Internațional "Avram Iancu" Cluj, Aeroportul Internațional Iași, Aeroportul Internațional Sibiu, Aeroportul Internațional Craiova, Aeroportul Internațional "George Enescu" Bacău), valoarea totală estimată a ajutorului de stat care va fi acordat fiind de 22,284 de milioane de lei.


Finanțarea schemei de ajutor se va realiza sub formă de subvenție/grant, numai în condițiile notificării și autorizării de către Comisia Europeană, iar mecanismul de finanțare va fi stabilit prin ordonanță de urgență a Guvernului.


Furnizorul ajutorului de stat este Ministerul Finanțelor Publice, iar administratorul schemei este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.


Sursa: hotnews.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5947 secunde