China oferă tehnologie contra produse agricole românești

198
China oferă tehnologie contra produse agricole românești - chinaoferatehnologie-1564920857.jpg

Articole de la același autor

Petre Daea, ministrul agriculturii, a primit o delegație a Republicii Populare Chineze condusă de Jiang Yu, ambasadorul Chinei în România. Principalele teme au vizat aspecte privind exportul produselor agroalimentare în China, deschiderea pieței chineze pentru produsele românești, cum ar fi mierea, vinul, floarea soarelui, carnea de bovine și identificarea unor soluții pentru transportul mărfurilor, consolidarea cooperării pentru transferul de tehnologie și a investițiilor chinezești în România, precum și stimularea schimburilor comerciale. 


Jiang Yu, ambasadorul Chinei, a precizat că agricultura reprezintă unul din domeniile importante de colaborare bilaterală dintre cele două țări și s-a arătat interesată de o mai bună prezență a produselor agroalimentare românești pe piața din China, la expozițiile și târgurile de profil, menționând că apreciază competitivitatea produselor românești și că există deschidere pentru piața chineză, cu respectarea criteriilor privind calitatea și cantitatea.  


În cadrul întâlnirii, Jiang Yu a prezentat existența unui plan ambițios pentru transportul mărfurilor din România, folosind trenul express dintre China și Uniunea Europeană, prin portul Pireu. De asemenea, au fost expuse avantajele tehnologice de care beneficiază agricultura chineză, privind sistemele de irigații și utilajele agricole, iar partea chineză și-a manifestat interesul pentru consolidarea cooperării în tehnologia și industria agricolă în vederea obținerii unor avantaje mutuale, un model în acest sens fiind Parcul Științific și Tehnologic pentru Agricultură China-România. Ambasadorul Jiang Yu și-a exprimat convingerea că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va continua să creeze un mediu favorabil pentru transferul de tehnologie și investiții din partea întreprinderilor chineze. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8192 secunde