China, linie feroviară de mare viteză pe ruta Viena-București-Constanța

140
China, linie feroviară de mare viteză pe ruta Viena-București-Constanța - ramonamanescu1377501474138173389-1385480551.jpg

Articole recomandate

Discuțiile tehnice privind realizarea liniei feroviare de mare viteză pe ruta Viena - București - Constanța vor demara cu partenerii chinezi în data de 10 decembrie, valoarea proiectului fiind de 11 miliarde de euro, a declarat, marți, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, într-o conferință de presă, scrie realitatea.net.


''Este foarte clar că nevoia de dezvoltare în România este cu mult mai mare decât posibilitățile de finanțare din fonduri europene, drept pentru care acest parteneriat cu China este binevenit. Acest parteneriat se va realiza în condițiile și respectând toate criteriile impuse de Uniunea Europeană. Am transmis partenerilor chinezi o serie de propuneri, printre care și dezvoltarea și realizarea unei linii feroviare de mare viteză. Este un coridor european care va pleca din Viena, va ajunge la Budapesta, București și Constanța. Prima întâlnire de lucru o vom avea pe 10 decembrie, apoi în prima jumătate a lunii ianuarie. Vom începe, probabil, cu un tronson care este ușor de realizat, datorită condițiilor de teren (București — Constanța). Interesul foarte mare este să conectăm portul Constanța", a menționat Mănescu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3728 secunde