CERONAV - de 44 de ani în slujba marinarilor români

238
CERONAV - de 44 de ani în slujba marinarilor români - ceronavde44deaniinslujbamarinari-1588611062.jpg

Articole de la același autor

Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV aniversează 44 de ani de existență.

Instituția a fost înființată în 1976, anul în care Șantierul Naval Constanța lansa la apă petrolierul de 150.000 tdw "Independența" și la un an după livrarea mineralierului de 55.000 tdw "Tomis". Ambele nave marcaseră intrarea României în rândul constructorilor de nave de mare tonaj și începutul edificării uneia dintre cele mai mari flote ale lumii.

Înființată sub denumirea Centrul de Perfecționare a Lucrătorilor din Marina Civilă, instituția a primit misiunea de a pregăti și perfecționa personalul din flota maritimă națională. În anii ce au trecut, odată cu declanșarea crizei ce a dus la dispariția flotei naționale, și-a schimbat de mai multe ori numele. Mai întâi s-a numit Centrul de Instruire și Perfecționare a Lucrătorilor din Marina Civilă, apoi Centrul de Perfecționare a Personalului din Marina Civilă și Calificare Personal Exploatare Portuară. După fuziunea din 2003 cu Centrul de Perfecționare a Personalului din Navigația Fluvială din Galați, a devenit CERONAV. Sfera sa de activitate a devenit mai largă, asigurând instruirea personalului maritim, fluvial și portuar.

CERONAV a evoluat în acord cu cerințele pieței shipping-ului internațional și standardele legislației mondiale, furnizând servicii de instruire de cea mai bună calitate tuturor generațiilor de marinari români. După intrarea României pe lista albă a Organizației Maritime Internaționale ca urmare a ratificării Convenției STCW 1978, ritmul de dezvoltare s-a accelerat, CERONAV devenind un centru de excelență în Europa.

Cu prilejul aniversării, echipa Centrului transmite, prin intermediul ziarului "Cuget Liber", urarea: "La mulți ani, putere de muncă și speranța în mai bine tuturor celor care au contribuit la evoluția CERONAV!" De asemenea, mulțumește colaboratorilor și tuturor cursanților săi.

"Împreună am consolidat poziția CERONAV ca organism de certificare, în rândul celor mai prestigioase centre de pregătire din lume – se spune în mesaj. În această perioadă dificilă, cauzată de pandemia COVID 19, la fel ca întotdeauna, nu am abdicat de la misiunea noastră de a menține activitatea de certificare conformă și la termen pentru personalul navigant român. Sperăm ca toți marinarii blocați la nave pe mările și oceanele lumii sau pe ape interioare să se întoarcă sănătoși acasă, iar cei de la uscat să poată ajunge cât mai curând la nave. La mulți ani CERONAV, la mulți ani marinari români!"



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2661 secunde