Cere bani dacă faci agricultură ecologică!

169

Articole de la același autor

Până pe 15 octombrie 2013 se pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în sectorul agricultură ecologică, a anunțat ieri Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Pentru acest tip de ajutor specific, România beneficiază de fonduri europene de 4.098.000 euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Ajutorul specific se acordă pentru exploatațiile din producția vegetală și animalieră care sunt înregistrate în sistemul de agricultură ecologică și care se află în perioada de conversie - trecerea de la agricultura convențională la agricultura ecologică.

Beneficiarii ajutorului specific pot fi atât persoane fizice, persoane fizice autorizate, cât și întreprinderi individuale sau familiale, persoane juridice. Aceștia pot depune o singură cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploatație din producția vegetală, fie numai pentru una din speciile din producția animalieră sau numai pentru o exploatație din apicultură.

Potrivit APIA, controlul la fața locului se efectuează pentru minimum 5% din beneficiarii care au depus cererea pentru ajutor specific, începând cu data de 1 noiembrie 2013. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3958 secunde